Bursa

Bursa'dan kısa kısa

17:10 04 Eylül 2015
Bursa'dan kısa kısa

Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 189'uncu yıl dönümü

 Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 189'uncu yıl dönümü, Bursa'da da kutlandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 189'uncu yıl dönümü kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mahmut Turna ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Karlık, tarihi belediye binasında gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, zabıta teşkilatının 189'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Teşkilatın çalışmalarının özveri gerektirdiğini ve tüm ekiplerin de canla başla kentin esenliği için çalıştığını ifade eden Karlık, Zabıta personelinin haftasını tebrik etti, bundan sonraki hizmetlerinde de başarılar diledi.

- HOSAB Camisi'nin temeli atıldı

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) tarafından yaptırılan caminin temeli törenle atıldı. 

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sanayiciler, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

HOSAB Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Sivri, burada yaptığı konuşmada, HOSAB'ın son yıllarda büyük bir yatırım hamlesi içinde olduğunu belirtti.

Sivri, HOSAB'a yapılan yatırımlar sayesinde bölgeye ilginin arttığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Atık su arıtma, su temini ve alt yapısı, yer altı elektrik dağıtım şebekesi, doğal gaz ve yol gibi sanayi için büyük önem arz eden alt yapılarını hızla tamamladı. Bu yatırımlar sayesinde bölgede faal firma sayısı son beş yılda 40'tan 101'e yükseldi. Bölge firmalarının yaptığı ihracat 600 milyon doları buldu, çalışan sayısı 9 bin kişiye ulaştı. HOSAB, geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı yeni firmalar ve 2B alanları ile 111 hektardan alandan, yüzde 40 büyüme ile 155 hektar alana ulaştı. Tabii bölgemizin bu gelişimi başka ihtiyaçları ve yatırımları da beraberinde getiriyor. HOSAB Camisi de bunlardan biri."

Sivri, cami projesinin yüksek mimar Hasan Sözüneri tarafından yapıldığını ve ücretsiz olarak kendilerine verildiğini kaydetti.

Konuşmalarının ardından dualarla caminin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.