Bursa

Tek eliyle hayata bağlandı

11:24 02 Ekim 2015
Tek eliyle hayata bağlandı

HARUN KAYMAZ - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, bebekliğinde geçirdiği havale sonucu bacakları ile bir kolunu kullanamayan 40 yaşındaki Yasemin Kösem, yaptığı resim ve el sanatı ürünleriyle kişisel sergiler açıyor.

Kösem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 aylıkken geçirdiği havale nedeniyle iki bacağı ve bir kolunun işlevini yitirdiğini söyledi. 

İlk ameliyatını 15 yaşında geçirdiğini ancak durumunda düzelme olmadığını belirten Kösem, "Okula gidemedim. Kendi çabamla okuma yazma öğrendim" dedi.

Daha sonra resim ve kanaviçe yapmayı öğrendiğini anlatan Kösem, sadece sol elini kullanabildiğini dile getirdi.

Çalışırken hiç zorlanmadığını ifade eden Kösem, "Bu hobi beni hayata bağladı. Bir tabloyu yaklaşık üç ayda bitirdiğim oluyor. Bunlarla uğraşmaktan aklıma başka şeyleri getirmiyorum. Doktora gitmeyi düşünmüyorum, zaten ümidim de yok. Böyle mutluyum. Engelli arkadaşlarıma tavsiyem, mutlaka kendilerini oyalayacak bir iş bulsunlar. Sağlıklı insanlar hayattalar ama neden mutsuzlar, anlamıyorum" diye konuştu.

Eserlerini Bursa'da üç kişisel sergisinde sanatseverlerle buluşturduğunu bildiren Kösem, tablolarının satışından elde ettiği gelirle aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtti.

- "Rabbim böyle nasip etmiş"

Yasemin Kösem'in annesi Hanife Kösem ise hep kızının iyileşeceği günün hayaliyle yaşadıklarını ifade etti.

Doktorların, kızını 7 yaşında muayene ettiğinde gün geçtikçe düzeleceğini söylediğini anlatan Kösem, şunları kaydetti:

"Kızıma bir yıl kazanlarda ot kaynattım, kum torbasıyla masajlar yaptım, zeytinyağından balık yağına kadar her şeyi denedim. Tüm hayvanlarımı sattım. Çok para harcadım ama Rabbim böyle nasip etmiş. Biz de kabullendik. Allah'ıma çok şükür, şimdi hayata tutundu ve gün boyu bu el işleriyle ilgileniyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.