Bursa

Irak'ta alıkonulan işçilerin serbest bırakılması

19:14 06 Ekim 2015
Irak'ta alıkonulan işçilerin serbest bırakılması

Orhangazi Kaymakamı Yılmaz, Belediye Başkanı Çağlayan ve Emniyet Müdürü Çiğdem, Irak'ın başkenti Bağdat'tan kaçırılan ve 28 gün esir kaldıktan sonra Orhangazi'ye dönen Ender Gündoğan ve ailesini ziyaret etti

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Kaymakam Yalçın Yılmaz, Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra Bağdat'ta serbest bırakılan 16 Türk işçi arasında yer alan Ender Gündoğan'ı evinde ziyaret etti.

Çağlayan ve Yılmaz'ı, Ender Gündoğan ile 10 yaşındaki oğlu Korkmaz, annesi Sabiha, kardeşleri Soner ve Önder Gündoğan ile Lale Temel karşıladı.

Ender Gündoğan'dan, 28 günlük esaret sürecinde yaşadıklarını dinleyen Kaymakam Yılmaz, Gündoğan'ın evine döneceğine başından bu yana inandığını söyledi.

Belediye Başkanı Çağlayan ise zor günlerin geride kaldığını ifade ederek, "Allah bir daha kimseye böyle günler yaşatmasın" temennisinde bulundu.

Kendilerini kaçıranlarla ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Ender Gündoğan ise "7 Mart'ta Bağdat'a gittim. Oradaki stat inşaatında çalışıyorduk. Gece saat 02.00-02.30 sıralarında şantiyede yatarken kapı çalındı. Türk olanları seçtiler. Zorluk çıkaranlara zor kullandılar. Ben önce itiraz ettim, tercüman istedim. Bu nedenle de tüfeğin dipçiğiyle bir kez vurdular" diye konuştu.

Gündoğan, rehin alındıkları yere götürülürken birçok polis noktasından geçtiklerini ancak kimsenin karışmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Arkadaşımız imamlık yaptı, namaz kılmaya başladık. Namaz kıldığımızı gördüklerinde bize karşı tavırları değişti. Ne istediysek yaptılar. Hasta olanlara ilaç verdiler. 'İki arkadaşımızın sağlık problemi var' dedik, onları bizden daha önce serbest bıraktılar. Serbest bırakılmadan önceki gece gözlerim bağlanıp ellerim kelepçelendi. İşte o zaman korktuk. Her şey bitti sandık. Bir süre sonra Türk özel harekatçıları görünce hepimiz rahat nefes aldık. Özel harekatçılar güvenliğimizi aldı. 16 kişiden kimse eksik olmasın diye defalarca saydılar. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, evimize kavuşmamızda emeği olan polisimize, askerimize tüm devlet görevlilerimize teşekkür ederim. Türkiye gibi refaha kavuşmadıkları sürece artık hiçbir Arap ülkesine gitmeyeceğim. Çok şükür uykusuzluk haricinde benim bir sıkıntım yok."

Gündoğan'ın kardeşi Soner Gündoğan ise ağabeyinin kaçırıldığını ilk öğrendiklerinde çok tedirgin olduklarını anlattı.

Gündoğan'ın kalp hastası olan annesi Sabiha Gündoğan ise "Benden hep sakladılar. Fakat anne yüreği işte, Ender'i rüyamda gördüm, bir şeyler olduğunu anladım. Yaşadıklarını eve döndükten sonra öğrendim" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.