Bursa

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu Projesi'ne uluslararası ödül

16:36 09 Ekim 2015
Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu Projesi'ne uluslararası ödül

Proje, İngiltere'de yapılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde "En İyi Aktivite Mimarisi" dalında birincilik ödülüne layık görüldü

 Bursa'daki Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu Projesi'ne, İngiltere'de gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde "En İyi Aktivite Mimarisi" dalında birincilik ödülü aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en prestijli gayrimenkul ve mimarlık ödüllerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin, ards'ın 70 uzmandan oluşan uluslararası jürisi, projeleri titiz ve birçok kriterlere dayanarak inceledi. Değerlendirmeler sonucu seçilen projeler için ödül töreni düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, kente kazandırılacak yeni "Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu"nun projesi de "En İyi Aktivite/Eğlence Alanı Mimarisi" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (BKSTV) projesini üstlendiği eserin mimarlığını Murat Kader yaptı.

Kültürpark'ın girişinde yer alan bölgede oluşturulacak yeni açık hava tiyatrosu, Bursa'nın simgelerinden ipek böceği kozasını sembolize ediyor.

Tiyatro, mevcutla kıyaslandığında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 5 bin 50 seyirci kapasitesine ulaşacak. Toplam inşaat alanı 13 bin metrekare olan yeni açık hava tiyatrosu için projelendirilecek peyzaj alanında mevcut ağaçlar korunacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.