Bursa

Tarihi ve kültürel miras özgün değerleriyle geleceğe taşınıyor

10:12 13 Ekim 2015
Tarihi ve kültürel miras özgün değerleriyle geleceğe taşınıyor

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Yerkapı Konağı restorasyonunun ardından sağlık ocağı olarak bölgeye hizmet verecek" dedi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla Yerkapı Konağı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Tarih başkenti Bursa'nın kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirten Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan anıtsal yapılarımızı bir bir ayağa kaldırırken bir yandan da Bursa'nın tüm semtlerinde sivil mimarlık örneği yapıları özgün kimlikleriyle buluşturuyoruz. Bu yapılar Bursa'nın en önemli ziynetlerinden" diye konuştu.

Altepe, zaman içinde çürüyüp yıkılmış olan eserlerin yeniden değerlendirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu sivil mimarlık örneği, eski ve ahşap yapılarımızın da ayağa kaldırılması, yeniden canlandırılması ve bulundukları bölgelere güzellik ve değer katması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlardan biri de Sur İçi bölgesi dediğimiz Yerkapı Mahallesi'nde Yerkapı'nın yanında bulunan Yerkapı Konağı. Çift suruyla birlikte Sur İçi bölgesine de bağlanan ve Yerkapı'daki özellikli yapılardan biri olan konak, yaklaşık 200 yılı aşkın bir tarihi değer sahip. Yerkapı Konağı Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Konakta şuanda restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapılıyor. Bina, orijinaline uygun olarak tekrar burada inşa edilmiş oluyor ve tüm güzellikleriyle de ortaya çıkmaya başladı. Yılbaşına kadar tamamlanıp mahalle halkının büyük talebi olan sağlık ocağı olarak bölgeye hizmet verecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.