Bursa

Belediye ceviz soyma makinesi dağıttı

14:52 13 Ekim 2015
Belediye ceviz soyma makinesi dağıttı

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl’deki üreticilere ceviz soyma makinesi dağıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’deki çiftçilere 15 adet ceviz soyma makinesi dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl şantiyesinde gerçekleştirilen törende, Büyükşehir Belediyesi olarak kırsala yapılan yatırımlarla ekonomik kalkınmanın önünü açtıklarını söyledi.

 Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlardan gelen her talebin değerlendirildiğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

 "Bursa olarak kırsal kalkınmada öncü olmayı hedefliyoruz. Çiftçimizin ne beklentisi varsa, hangi bölgede neye ihtiyaç duyuluyorsa gerçekleştiriyoruz. Sulama göletlerinden ürün kalitesinin artırılmasına, ürün toplama merkezlerinden süt tesislerine kadar her alanda faaliyetlerimizle kırsaldan kente göçün önüne geçmeyi istiyoruz. Bizim tek hedefimiz bu. Çiftçimiz kendi toprağında mutlu yaşasın, kent merkezine göç etmek zorunda kalmasın."

"Bütünşehir" uygulamasıyla hizmetlere, yepyeni bir anlayışın geldiğini anlatan Altepe, "Üretimin artmasını hedefliyoruz. Köylerimizdeki üretici kazansın istiyoruz. Bursa, yerel yönetimlerde de öncü. Bugün de 15 adet ceviz soyma makinesini çiftçilerimize dağıtıyoruz. Bu makineler iş gücüne de önemli oranda kazanç sağlayacak. Kırsala destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da tüm ilçelerdeki vatandaşların sorunlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm bulunduğunu ifade ederek, ilgililere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.