Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

20:37 13 Ekim 2015
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Nasıl katkı sağlarım' derdin yok da 'Nasıl şüphe uyandırırım, fitneye vesile olurum, dedikodu yaparım' diyorsun. Bunların devri bitti ey CHP'li kardeşim. Ne yapacaksın onu söyle. Bir işi başarmak bana 7 puan getiriyorsa, sana da 3 puan getirsin. Bu da kardır, sıfırdan iyidir ama bunlar sıfırın da değil eksinin peşinde" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa'da 20 Mayıs 2015'te makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu, 40 yaşında hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız adına Gürsu İlçe Stadı'nın yanında yapılacak Şehit Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada Yıldız'ın tanıştıkları gün kendisinde ilçeye bir hastane yapılması talebinde bulunduğunu, yapılacak hastanenin Yıldız'ın bir sadaka-i cariyesi olacağını söyledi.

Ankara'daki terör saldırısına değinen Müezzinoğlu, bir siyasi partinin genel başkanının saldırı sonucunda 128 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ettiğini ve bugün konuyla ilgili özür dilediğini anımsattı. Müezzinoğlu, "Peki bugün özür dilerken utanmadın mı? Kastın neydi? Bilerek yaptınız. Halk galeyana gelsin, sokağa dökülsün ve 'Türkiye'de demokrasi, milli irade, yönetim sorunu var' densin diye" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, milletin kaderiyle oynanmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Milletçe dik durarak, milletin hak ve hukukunu koruyarak bunu başaracağız. AK Parti kadroları, mütevazi ve merhametli olacak; milletin hak ve hukukunu korumakta da mert olacak" diye konuştu.

Milletin 50 yıldır göremediği hizmetleri tek tek hayata geçirdiklerini, bazılarının bu hizmetlerden rahatsız olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, Şehit Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi ile ilgili bir CHP Bursa milletvekilinin kendisine yönelttiği soruları okudu.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar ancak 'Benim bir dikili ağacım olsun' derdi olmayanların sorabileceği sorulardır. CHP'nin bu anlayışı, bu ülkeye hayır getirebilir mi? Bursa'nın bir milletvekili, benim meslektaşım, kendisine meslek olarak saygı duyduğum bir insan. Sorun varsa sor ama bunu kamuoyuna açıklamışız. 'Nasıl katkı sağlarım' derdin yok da 'Nasıl şüphe uyandırırım, fitneye vesile olurum, dedikodu yaparım' diyorsun. Bunların devri bitti ey CHP'li kardeşim. Ne yapacaksın onu söyle. Bir işi başarmak bana 7 puan getiriyorsa, sana da 3 puan getirsin. Bu da kardır, sıfırdan iyidir ama bunlar sıfırın da değil eksinin peşinde. 'Ülke, millet kaybetsin. Bu millet zaten layık değil' diyerek yapana da engel olmak isteyenlere hep birlikte ders vereceğiz."

Konuşmanın ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yıldız'ın ailesi ve protokol üyeleri ile butona basarak hastanenin temelini attı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.