Bursa

Eşi savaşta öldü, 6 çocuğuyla yaşama tutunuyor

12:38 14 Ekim 2015
Eşi savaşta öldü, 6 çocuğuyla yaşama tutunuyor

Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden ve 6 çocuğuyla Bursa'nın İnegöl ilçesine yerleşen kadın, bir ahırın temizliğini yaparak yaşam mücadelesi veriyor

Ülkelerindeki iç savaşta eşini kaybeden ve 6 çocuğu ile Bursa'nın İnegöl ilçesine yerleşen Suriyeli kadın, kaldığı evin ahırını temizleyerek yaşama tutunmaya çalışıyor.  

Suriye'nin Halep bölgesinden 4 ay önce İnegöl'e gelen Nermin Hemşo, Şipali Mahallesi'ndeki ahırla bitişik yazlıkta yaşları 1 ila 10 arasında değişen 6 çocuğuyla yaşamaya başladı. 

Savaşta eşi Muhammed Cemal'i kaybeden, 6 çocuğundan 3 yaşındaki Ahmet'in de sağ eli bomba patlaması sonucu kopan Hemşo, çocuklarına bakmak zorunda olduğu için bir işe girerek çalışamıyor. Hemşo, bitişikteki ahırın temizliğini yaparak oturdukları yazlığın kirasını ödüyor.

Zamanlarını ahırdaki hayvanlarla oyun oynayarak zaman geçiren çocukların ihtiyacını ise İnegöl Dürr-i Yetim Derneği karşılıyor.

Derneğin Suriyeli ailelerden sorumlu üyesi Said Gündoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, aileye ellerinden geldiği kadar yardım yaptıklarını söyledi.

Ailenin yaşadığı yazlığın kış şartlarına uygun olmadığını ifade eden Gündoğan, "Ailenin yaşam şartları çok zor. Biz Durr-i Yetim ve İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği olarak elimizden geleni yapıyoruz ama yardım da bekliyoruz. Burada yaşam biçimini görüyorsunuz. Kış geliyor. Yardıma çok ihtiyaçları var. Buraya para vermiyorlar ama anneleriyle ahırı temizliyorlar. Buranın ısınma problemi var. Mülk sahibi burayı yazlık olarak yapmış.  Bu çocukların okula gitmesi lazım" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.