Bursa

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

17:13 18 Ekim 2015
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

"Sultan Fatih, nasıl İstanbul'u fethederek bir çağ açıp bir çağ kapattıysa, Erbakan Hocamız da zihin, anlayış dünyamızda bir çağı açıp bir çağı kapatmıştır"

 Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Sultan Fatih, nasıl İstanbul'u fethederek bir çağ açıp bir çağ kapattıysa, Erbakan Hocamız da zihin, anlayış dünyamızda bir çağı açıp bir çağı kapatmıştır" dedi.

Erbakan, Yenişehir İlçe Temsilciliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "padişahlar şehri" Bursa'da temsilcilik açmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın, "Milli Görüş, ecdat, Sultan Fatih ve padişahların görüşüdür" dediğini ifade eden Erbakan, onun anısına Yenişehir'de temsilcilik açmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Necmettin Erbakan'ın başbakanlık dönemini hatırlatan Erbakan, şöyle devam etti:

"Sultan Fatih, nasıl İstanbul'u fethederek bir çağ açıp bir çağ kapattıysa, Erbakan Hocamız da zihin, anlayış dünyamızda bir çağı açıp bir çağı kapatmıştır. Bu ülkede, 'İnançlı dindarlar, takunyalılar belediye, devlet yönetemez' deniyordu. 'Değil yönetici olmak, şu mahallede bir bakkal dükkanı bile idare edemezler' düşüncesi hakimken, devleti de milleti de mükemmel bir şekilde yönetme düşüncesi hakim oldu. 'Batı ile yarışamayız, tarım ülkesi olmaya mahkumuz' derken, bir yılda 200 ağır sanayi tesisinin temelini attı, bunlardan 70'i hizmete girdi."

Daha sonra Fatih Erbakan, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Erbakan Vakfı Yenişehir Temsilcisi Osman Kıryak ile temsilcilik binasının açılış kurdelesini kesti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.