Bursa

Eski İçişleri Bakanı Ala:

17:16 20 Ekim 2015
Eski İçişleri Bakanı Ala:

"Önümüzdeki 4 yılı 'altın yıl' olarak Türkiye'ye hediye edelim. Öyle bir siyasi sonuç ortaya çıkaralım ki siyaset kendi problemlerini konuşarak zaman tüketmesin"

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Önümüzdeki 4 yılı 'altın yıl' olarak Türkiye'ye hediye edelim. Öyle bir siyasi sonuç ortaya çıkaralım ki siyaset kendi problemlerini konuşarak zaman tüketmesin" dedi.

Ala, geçen ocak ayında yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöktüğü için yeniden inşa edilecek İnegöl Merkez Pazaryeri'nin (MERPA) temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün en gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanlığını yaptığını söyledi.

Ekonomik ve demokratik gelişimi sağlamada kararlı olduklarını belirten Ala, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmesi için toplumsal kardeşliği ve siyasi istikrarı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kardeşliğe zarar verecek her türlü müdahalenin karşısında olduklarını vurgulayan Ala, "Destek sizden, hizmet bizden. Bu siyasi atmosferi oluşturursanız, bugüne kadar yaptığımızdan daha fazlasını yapma azim ve kararlılığındayız. Bunu yapıp yolumuza devam edeceğiz. En önemli değerimiz, en önemli kaynağımız; sandık ve sandıkta sizin iradenizdir. Bu fırsatı verirseniz, fırsatı hizmete dönüştürüp sizin ayağınıza daha fazlasıyla getiririz" ifadelerini kullandı.

Ala, seçmenlerden, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'nde oylarını istikrarın sürmesi yönünde kullanmalarını istedi.

Seçmenlere çağrıda bulunan Ala, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki 4 yılı 'altın yıl' olarak Türkiye'ye hediye edelim. Öyle bir siyasi sonuç ortaya çıkaralım ki siyaset kendi problemlerini konuşarak zaman tüketmesin. 'Orada koalisyon görüşmesi mi olacak' diye günlerimiz, aylarımız, yıllarımız heba olmasın. 1 Kasım'dan itibaren hemen 2 Kasım sabahında Türkiye'nin bütün problemlerini masaya yatıracak ve bütün fırsatlarını hizmete dönüştürecek biçimde bir siyasi atmosfer oluşsun. Yolumuza 4 yıl boyunca öyle bir devam edelim ki öyle bir kalkınma ve demokrasi hamlesi başlatalım ki reform üstüne reform yapalım, Türkiye'yi bir daha geri dönülemez biçimde demokrasisiyle kalkınmasıyla ekonomisiyle ilk 10'a girebilecek biçimde kalkındıralım, 2023 hedeflerine de o hızla yürüyelim. Milletimizin, memleketimizin, hepimizin buna ihtiyacı da azmi de kararlığı da var. Sadece bizim değil, başka ülkelerdeki kardeşlerimizin de Türkiye'nin bu başarısına ihtiyacı var çünkü bu başarı onlara da örnek olacak."

Konuşmanın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak pazaryerinin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.