Bursa

Miray bebeğin organları 3 hastaya umut oldu

10:07 22 Ekim 2015
Miray bebeğin organları 3 hastaya umut oldu

Bursa'da doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen 1 yaşındaki bebeğin böbrekleri ve karaciğeri 3 hastaya nakledilecek

 Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınan ve doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen bebeğin böbrekleri ve karaciğeri, Antalya ve İstanbul'da 3 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan 1 yaşındaki Miray Işık, ailesi tarafından UÜ Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.

Doktorlar, tedavisi sürerken doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen kızın ailesiyle görüştü. Bunun üzerine baba Mesut ve anne Şükriye Işık, Miray bebeğin organlarını bağışlamaya karar verdi.

Bebeğin böbrekleri Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, karaciğeri ise İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine ambulans helikopterle nakledildi.

UÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, yaptığı açıklamada, Miray bebeğin ailesinin zor bir karar verdiğini belirtti.

Aileye başsağlığı dileyen ve onlara bu duyarlı davranış için teşekkür eden Kaya, "Türkiye, organ bağışı konusunda ne yazık ki emekleme sürecinde fakat Güney Marmara, Avrupa ülkeleri standartlarına ulaşma aşamasında. Ülkemizde organ naklinin yüzde 85'i canlı vericiden, yüzde 15'i de kadavradan gerçekleşiyor. Bu oranlar tersine döndüğü zaman yani kadavralar tam olarak kullanıldığında dünya ortalamalarını yakalamış olacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.