Bursa

Küçük yaşına rağmen 30 ameliyat geçirdi

11:38 25 Ekim 2015 2 Yorum Var
Küçük yaşına rağmen 30 ameliyat geçirdi

HARUN KAYMAZ - Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ailesinin 26 yıllık çaba sonrası kucağına aldığı 4 yaşındaki Murat Sakız, küçük yaşında geçirdiği 30 ameliyata rağmen bir çok hastalıkla boğuşurken babasını kaybetmenin acısını da yaşadı.   

Doktorların doğduğu günden bu yana "yaşamaz" dediği, kemikleri gelişmediği için elleri ve ayakları tutmayan, gözleri görmeyen ve kalbinde baloncuk tespit edilen Murat, yardımseverlerden destek bekliyor. 

Anne Canan Sakız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Sabri Sakız ile 30 yıl önce evlendiklerini, Murat'ın 26 yıllık uğraş sonucu dünyaya geldiğini anlattı.

Murat'ın, doğduğu günden itibaren kalp ve damar rahatsızlığı, kemik ve beyin gelişim sorunu, fıtık gibi birçok hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Sakız, "Doğduktan hemen sonra kalp ameliyatı oldu. Ardından fıtık ve tekrar kalp derken bugüne kadar çeşitli rahatsızlıklardan 30 ameliyat geçirdi. Yumurtalıkları karnına yapışıktı, ameliyatla ayırdılar. Elleri, ayakları tutmuyor. Gözleri ise beyninde olan bir sorun nedeniyle görmüyor" dedi.

Oğluna mamasını bile zorla yedirdiğini, su içirirken büyük mücadele verdiğini dile getiren Sakız, "Kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Benim okur yazarlığım yok, açıkçası ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Şu anda sadece komşularımın sayesinde ayakta duruyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

-"Doktorlar umut veremiyor"

Eşinin yaşamına son vermesinden sonra bu zorlu mücadelede yalnız kaldığını belirten Sakız, şunları kaydetti:

"Murat 9 aylıkken eşim hayatına son verdi. Bizi fakülteye yatırdı ve o gece benimle telefonla görüştü. Sabah acı haberi aldık. 3 yıldır maddi manevi kendi çabalarımla oğluma bakmaya çalışıyorum. Gün içinde çocuğumun ilaçlarını veriyorum, köyde yaşadığım için her şeye yetişemiyorum. Oğlum için 'normal çocuk gibi büyüyemez' dediler ama Allah'tan tek isteğim oğlumun görmesi. Gözlerini açsın ve bizi görsün, dünyayı görsün istiyorum. Doktorlar umut veremiyor. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir kadın olarak gerçekten çok zorlanıyorum."

Canan Sakız, bir geliri olmadığını, komşularının desteğiyle ayakta durmaya çalıştığını kaydederek "Murat, benim 26 yıl sonra gelen mutluluğum, yaşam kaynağım. Bu şekilde olması beni çok üzüyor. Mücadele ederim ancak imkanlarım yeterli değil. Büyüklerimizden, devlet yetkililerinden, hayırseverlerden destek bekliyorum. Belki oğlumun görmesi sağlanabilir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ahmedi 8 yıl önce Şikayet Et
    mustafakemalpaşa karaoğlan köyü
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Sevand 8 yıl önce Şikayet Et
    Aileye nasıl ulaşabiliriz ?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.