Bursa

Prof. Dr. Parasız'ın vefatı

10:54 27 Ekim 2015
Prof. Dr. Parasız'ın vefatı

Bursa'da tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat eden eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi Prof. Dr. İlker Parasız için bir dönem ders verdiği Uludağ Üniversitesinde (UÜ) tören gerçekleştirildi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Görükle Yerleşkesi'ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törende, Parasız'ın çok çalışkan ve üretken bir akademisyen olduğunu söyledi.

Parasız'ın çok iyi bir insan olduğunu dile getiren Ulcay, "Belki bir hocamızı kaybettik ancak daha önemlisi Türkiye çok önemli bir değerini yitirdi. Olması gerektiği gibi yaşadı. Hepimizin gönlünde bu şekilde kalacak ve kendisini her zaman iyi bir insan olarak hatırlayacağız" dedi.

İlker Parasız'ın oğlu Ahmet Parasız da babasının, öğrencilerini yetiştirebilmek için sürekli çalıştığını ifade ederek, "Babam mevcutla yetinmezdi. Sürekli çalışır, araştırır ve edindiği bilgileri tecrübe süzgecinden geçirerek öğrencilerine sunardı" diye konuştu.

Parasız'ın cenazesi, Kütahya Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ahi Erbasan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.