Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

16:46 03 Kasım 2015
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "13 yıldır, anlatarak bitiremeyeceğimiz başarılarımız var. Bunları anlatmayı bir kenara bırakalım, bizim yapacak çok işimiz var " dedi.

Müezzinoğlu, İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın (MODEF) açılış töreninde yaptığı konuşmada, hem 3 Kasım 2002 hem de 1 Kasım 2015 tarihlerinin, geleceğe umut ve güvenle bakmalarında, muasır medeniyetler seviyesi üzerindeki hedefe güçlü yürüyüşlerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Milletin, 2002'den bugünlere milli iradenin önündeki taşları temizleyerek geldiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Hep beraber yürüyelim, koşalım. Sizler yürümeye hazırsanız biz koşmaya hazırız. Sizler koşmaya hazırsanız bizler uçmaya hazırız. Bu ülkenin, milletin kaderiyle içeriden ve dışarıdan oynamak isteyenler, bu milleti büyüklüğünden, hayallerinden uzaklaştırmak isteyenler, 1960'lı yıllardan bu yana, tarihi geçmişten bu yana hep milli irade ile oynadılar. Halkın iradesi, sandığın iradesi ve demokrasi ile oynadılar. Milletin kaderiyle oynayarak kendi sefalarını sürmeye çalıştılar ama Allah'a şükürler olsun ki 2002'den bu yana başta bugünkü Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti kadroları, milletin kaderiyle oynamak isteyenlere kurulduğu günden beri bir cümle söyledi; 'Hiç kusura bakmayın, Türkiye'de artık hiçbir şey olmayacak' dediler.

Şükürler olsun ki milletimiz bize inandı ve güvendi. Bu istikrarlı yola zaman zaman çomak sokmak isteyenlere, zaman zaman tuzak kurmak isteyenlere, zaman zaman sendelememize vesile olsa bile, yine milletimizin iradesi ile milletin arkamızda dimdik durması ile Allah'a şükürler olsun ki önümüzde 4 yıllık tertemiz bir süreç var. Hep beraber yürüyeceğiz, beraber koşacağız, bu milleti ve bu ülkeyi hayal ettiği noktalara taşıyacağız."

- "Milletimizin sağduyusu, vicdanlılığı ve ferasetiyle hedeflerimize yürüyoruz"

Müezzinoğlu, milletle beraber yürüyüşte çok önemli hizmetler yaptıklarını vurguladı.

Bu hizmetleri milletin vicdanlarıyla bütünleştirdiklerini anlatan Müezzinoğlu, "Milletimizin aklı, izanı, ferasetiyle yürüyerek bugünlere geldik. Yine milletimizin sağduyusu, vicdanlılığını ve ferasetiyle hedeflerimize yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti hükümetlerinin başarılarının anlatmakla bitirilemeyeceğini belirtti.

Görevlerinin, gelecek hedeflerini planlamak, kafa yormak, milletin önündeki engelleri kaldırarak yürümekse yürümek, koşmaksa koşmak, uçmaksa uçmasına destek vermek, omuz vermek ve desteklemek olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"13 yıldır, anlatarak bitiremeyeceğimiz başarılarımız var. Bunları anlatmayı bir kenara bırakalım, bizim yapacak çok işimiz var. Bize 5 ay kaybettirildi. Yeter ki bu millet büyük bir millet olmasın, yeter ki gayrisafi milli hasılası 2 trilyon dolar olan, dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasında olmasın diye hep farklı tuzaklar, yurt dışından planlar yapılıyor, yurt içinden maşalar kullanılıyor. Yeter ki dünyanın gidişatına yön veren değil, yeter ki dünyanın yön verdiği bir nokta Türkiye ve Türk milleti olsun istiyorlar. Hayır, buna itirazımız var. Bunu başaramayacaklar. Bu ülke ve bu millet hep kendi dinamikleri, kendi planlayarak hem de dünya gidişatına yön verenler arasında 'Ben de varım' diyecek güce de iradeye de birikime de sahip."

Daha sonra, MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Müezzinoğlu'na plaket takdim etti.

Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Uğurdağ ile fuarı gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

İnegöl'de 4 gün sürecek fuara yerli ve yabancı 164 firma katılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.