Bursa

Prof. Dr. Karatay:

19:50 07 Kasım 2015
Prof. Dr. Karatay:

"En sağlıklı meyve zeytin, en sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı meyvenin zeytin, en sağlıklı meyve suyunun da zeytinyağı olduğunu söyledi.

Gemlik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından organize edilen 1. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen panele katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının faydaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Zeytin ve zeytinyağı dostu bilinen ve her zaman böyle anılmak istendiğini belirten Karatay, zeytini "altın", zeytinyağını da "altın suyu" olarak niteledi.

Karatay, zeytin ve zeytinyağının antioksidanlar açısından zengin olduğuna dikkati çekerek, "En sağlıklı meyve zeytin, en sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Doğanın insanlara bahşettiği zeytin ve zeytinyağı, anne sütü gibi değerlidir" ifadesini kullandı.

- "Omega 9 yağ asidi açısından da zeytin önemlidir"

 Antibakteriyel özellikteki zeytinin ağrı kesici ve ülseri tedavi edici faydaları da olduğunu aktaran Karatay, "Midede doğal olarak bulunan 11 kötü bakterinin en az 8'ini tedavi edip yok etmede zeytin ve zeytinyağının büyük önemi vardır. Kalori açısından 20 zeytinde 100 kalori bulunuyor. Omega 9 yağ asidi açısından da zeytin önemlidir" görüşünü paylaştı.

Karatay, "Her doğan çocuk adına bir zeytin fidanı dikin. 2 bin yıl yaşayan zeytin ağaçları kesilmemeli. Dünya kıtlık çekerken, zeytin ağaçları olan ülkeler ayakta kalmayı sürdürecek" diye konuştu.

Panelde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Dokuzlu da coğrafi işaretler konusunda bilgi verdi. 

Panelin sonunda Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay'a plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.