Bursa

Baraj suları altında kalacak bitki türlerine koruma

11:17 12 Kasım 2015
Baraj suları altında kalacak bitki türlerine koruma

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü koordinesinde yüklenici firmanın yürüttüğü proje kapsamında, Karacabey ilçesindeki Gölecik Barajı proje sahasında flora elemanları ve özellikli bitkilerin tespiti için literatür ve arazi çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölge Müdürü Yahya Güngör başkanlığında akademisyenler, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda, yüklenici firma yetkilileri, projede gelinen aşamalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda sunum yapan proje koordinatörü Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tamer Keçeli, proje kapsamında toplam 20 gün süren arazi çalışmalarında 170 bitki örneği toplandığını, bunlardan 140'ının değerlendirilmesi sonucunda sahada 53 familyaya ait 91 cins ve bu cinslere ait tür ve tür altı düzeyde 108 takson tespit edildiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Baraj Göl Aynası Altında Kalacak Bitki Türlerinin Tespiti Projesi' ile baraj projelerinde, nesli tehdit altına girebilecek endemik, lokal endemik, nadir veya ekonomik değeri olan bitki taksonlarının tespit edilmesi, taşınabilir, nakledilebilir özellikli bitki türlerinin uygun habitatlara taşınması ve üretimi yapılabilecek olanların belirlenerek üretimlerinin sağlanması ile bu türlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflendiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.