Bursa

Bursa'daki "Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi"

12:37 14 Kasım 2015
Bursa'daki "Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi"

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, savunma sanayisi güçlü olan ülkelerin, dünya arenasında ön sıralarda yer aldığını ifade ederek, Türkiye'nin de bu arenada güçlü olması gerektiğini belirtti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Sanayii Müsteşarı Tüfekçi ve beraberindeki yetkililer, Altıparmak'taki hizmet binasında odanın "Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi" üyeleriyle bir araya geldi. 

Tüfekçi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik yerli üretim projelerinde Bursa'nın gücünden daha çok faydalanmak istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin savunma sanayi stratejilerinin, artık 2000 yılı öncesi gibi olmadığına işaret eden Tüfekçi, şu görüşlere yer verdi:

"O politikalar, artık geride kaldı. Bir ülke için savunma sanayi, hayati sektörlerden birisidir. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak, ülkemize fayda sağlayan projeleri hayata geçiriyoruz. Artık kendi silahımızı, uçağımızı, ürünlerimizi üretiyoruz. Unutmayalım ki savunma sanayisi güçlü olan ülkeler, dünya arenasında ön sıralarda yer alıyor. Biz de bu arenada güçlü olmak zorundayız."

Tüfekçi, Bursa'nın ülke sanayisinin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bursa'nın gücünden ve potansiyelinden eminiz. Bursa, bizim gönlümüzde olan bir şehir. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak buradaki firmalarla çalışmak istiyoruz. Ekosistemi iyi kurabilirsek, Bursalı iş adamlarıyla güzel işleri başarabiliriz. Firmalarımızı daha yakından tanımak için geldik. Onlardan isteğimiz, tecrübelerini ve çalışmalarını mutlaka bize anlatmaları. Bursa sanayisinin gücünü yerli projelerimizde de görmek isteriz."

Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Uzay Havacılık, Savunma Sanayi Kümelenmesi Başkanı Mustafa Hatipoğlu ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.