Bursa

Santral memuru olduğu adliyeye avukat girecek

11:11 22 Kasım 2015
Santral memuru olduğu adliyeye avukat girecek

HARUN KAYMAZ - Bursa Adliye Sarayı'nın santralinde çalışırken sınavla girdiği adalet meslek yüksekokulunda eğitim gören ve ardından dikey geçiş yaptığı hukuk fakültesini tamamlayan Yurt Karakaş, stajını bitirip avukatlık mesleğine atılmaya hazırlanıyor.

Bursa Adliyesi Santral Memurluğu kadrosuna 26 Nisan 2001'de KPSS puanıyla atanan Karakaş, uzun yıllar bu görevi sürdürdü. Karakaş, avukatlık hayalini gerçekleştirmek için önce Bursa-İzmir arasında gidiş geliş yaparak Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'nu bitirdi.

Daha sonra Dikey Geçiş Sınavı'nda Türkiye 443'üncü olarak Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmeyi başaran Karakaş, haziran ayında tamamladığı hukuk eğitiminin ardından avukatlık stajına başladı.

Başarı öyküsünü AA muhabiriyle paylaşan Karakaş, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

Katsayı uygulaması nedeniyle önceki yıllarda zorluklar yaşadığını dile getiren Karakaş, başarısını ailesinin desteğine borçlu olduğunu aktardı.

Başarıların gelip geçici olduğunu ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:

''Annem ev hanımı, babamı geçen yıl kaybettik. 8 çocuklu bir ailenin 4'üncü çocuğuyum. İlkokul yıllarımdan bu yana içimde hep bir avukatlık isteği vardı. İnsanın bir hedefi varsa, şartlar ne kadar zor olursa olsun ona ulaşabiliyor. Hukuk insanın doğumunda başlar, ölümüne kadar da hukuksal ilişkiler devam eder. Annem ve babamın zihniyeti beni çok etkilemiştir. Onlar hep 'biraz daha ileri gidin, yaptığınız işlerle sınırlı kalmayın' derlerdi. İçimde bir ukde vardı ve gerçekleştirdim. Bunda ailemin etkisi çok büyük. Onların dualarıyla buralara geldim.'' 

Karakaş, gerçek başarının işsiz bir babanın akşam eve döndüğünde kendi yolunu bekleyen çocuğunu çalıştığı zamanlardaki gibi tebessüm ederek kucaklaması ve eşine sevgiyle bakabilmesi olduğunu anlatarak, ailesine, sınav dönemlerinde kendisine yardımcı olan çalışma arkadaşlarına, amirlerine ve üniversitedeki öğretim üyelerine teşekkür etti.

Yurt Karakaş'ın annesi Döndü Karakaş da "Çocuklarımla gurur duyuyorum. Oğlum Yurt'un avukat olması için de adak adamıştım. Çok şükür ondan ve tüm çocuklarımdan bir sıkıntı görmedik. Bizim evde hiç huzursuzluk olmadı. Allah kimsenin umudunu kesmesin, sağlık, huzur versin'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.