Bursa

64. Hükümet'in kurulması

17:11 24 Kasım 2015
64. Hükümet'in kurulması

 AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 64. Hükümet'te Bursa'dan iki milletvekiline bakanlık görevi verilmesine ilişkin, "Güzel şehrimiz, görevini sürdürecek olan Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve yeniden İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Ala ile çok güçlü bir şekilde temsil edilecek" dedi.

Torun, partisinin ilçe başkanlarının katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Dobruca Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni kabinenin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeni hükümetin, AK Parti'nin ülkeye kattığı değerleri, büyük vizyon ve hedefleri taçlandıracak çalışmalara imza atacağına inandıklarını vurgulayan Torun, şöyle konuştu:

"64. Hükümet döneminde güzel şehrimiz, görevini sürdürecek olan Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve yeniden İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Ala ile çok güçlü bir şekilde temsil edilecek. İnşallah bu gücü şehrimiz, milletimiz ve ülkemiz adına çok iyi kullanıp şehrimize ve ülkemize kattığımız değerleri artırarak sürdüreceğiz. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımızla hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz."

- "Tarihi bir fırsat yakaladık"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise yazılı açıklamasında, yeni Bakanlar Kurulunun hayırlı olmasını diledi.

Kabinede Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden Bursa'nın iki bakanla temsil edileceğini belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin stratejik hedeflerine liderlik eden Bursa'nın iki bakanla temsil edilecek olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bursa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Ankara'da güçlü bir şekilde temsil edilecek. Sayın bakanlarımız, BTSO olarak kentimizin katma değerli üretim ve ileri teknoloji yatırımlarına ev sahipliği yapması adına geliştirdiğimiz örnek projelerimize liderlik edecek. Hükümetin kurulmasıyla belirsizlik ortamı da ortadan kalktı. Yapısal dönüşüm programlarının ve reform paketlerinin yeniden ele alınması için tarihi bir fırsat yakaladık. Bu yeni dönemin, büyüme ivmesinin yeniden yakalanması ve yüksek katma değerli üretim modeliyle hedeflerimize yürüyeceğimiz bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Bizler de iş dünyası olarak kentimizin ve ülkemizin hedeflerine ulaşması noktasında aynı inanç ve kararlılıkla desteklerimizi ve projelerimizi sürdüreceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.