Bursa

Bursa'da kültür sanat

14:20 26 Kasım 2015
Bursa'da kültür sanat

BDT üç oyunu sahneleyecek ve "Oyunun Adı Külkedisi" çocuk oyununun da prömiyerini yapacak

 Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Bana Mastikayı Çalsana", "Kozalar" ile "Entrikalı Dolap Komedyası" oyunlarını sahneleyecek, "Oyunun Adı Külkedisi" çocuk oyununun da prömiyerini yapacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana"nın dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Aralarında Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in de bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, İzmir İki Çeşmelik'te yaşayanların hayat hikayelerine yer veriliyor. Oyunda, bu semtte yaşayan ve büyüyünce "çingene" olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 28 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den itibaren sahnelenecek.

Adalet Ağaoğlu'nun yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği "Kozalar"ın dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını ise Rahmi Özan yapıyor.

Serap Uluyol Karanfilci, Belgin Bilgin ve Yasemin Şener'in rol aldığı oyunda, aylak, sorumsuz ama gösterişe düşkün üç orta sınıf kadının, 1970'li yıllarda toplumun üzerine çöken anarşi ve baskıdan habersiz, kendi dünyalarında, bastırılmış istekleri, para ve mal tutkularıyla bencilce sürdürdüğü amaçsız yaşamları anlatılıyor. Sahip olduklarını ellerinden kaçırmamak için çırpınan bu kadınlar, kendilerini adeta bir koza içine hapsediyor.

Oyun, bugün, yarın ve 28 Kasım'da saat 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği "Entrikalı Dolap Komedyası"nın dekorunu Behlüldane Tor, giysi tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını ise Ali Karaman üstleniyor.

Aralarında Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in de bulunduğu oyuncuların rol aldığı eserde, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar komik şekilde anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 1 ve 2 Aralık'ta saat 20.00'de sahnelenecek.

Özer Tunca'nın yazdığı ve Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği "Oyunun Adı Külkedisi" çocuk oyununun dekor tasarımını Emre Satı, giysi tasarımını Dilke Kaplan ve ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Oyunda, oyunun başlamasına kısa bir süre kala oyuncuların oyunu bıraktığını öğrenen yönetmenin perdeyi kapatmamak için tüm oyunu teknik ekibi oynatmaya karar vermesi anlatılıyor. 

Oyunun prömiyeri, 29 Kasım Pazar günü saat 14.00'te AVP Sahnesi'nde yapılacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, "Gulyabani" ve "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunlarını beğeniye sunacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstleniyor. 

Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi sanatçıların sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla, adı "peri yuvası"na çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.

Oyun, Uğur Mumcu Sahnesi'nde bugün ve 2 Aralık'ta saat 20.00'de izlenebilir.

Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyununun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan üstleniyor. Oyunun dekoru Sertel Çetinel, kostümleri Aydan Çınar, ışık tasarımı Zeynel Işık, müzikleri ise Fatih Veli Ölmez'e ait.

Oyunda, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylar ele alınıyor. Tahtın kendi çocukları Bayezid ile Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan birisi gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda, 1 Aralık Salı günü saat 20.00'de sahnelenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.