Bursa

TDK Başkanı Prof. Dr. Turan:

15:26 27 Kasım 2015
TDK Başkanı Prof. Dr. Turan:

"Türkiye, dev bir ateş çemberi sarmalı içindedir. Bu tür çözüm isteyen zamanlarda bu milletin Yıldırım Bayezid gibi liderleri çıkaracağına inancımız tamdır"

Türk Tarih Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Türkiye'nin dev bir ateş çemberi içinde olduğunu belirterek, "Bu tür çözüm isteyen zamanlarda bu milletin Yıldırım Bayezid gibi liderleri çıkaracağına inancımız tamdır" dedi.

Turan, Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesince Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen "Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Sempozyumu"nda, tarihin, devletlerin kurulmasında, medeniyetlerin inşasında en temel unsur olduğunu bildirdi. 

Büyük milletlerin büyük tarihlerle doğduğunu vurgulayan Turan, "Tarihi doğuran ana unsurlar kahramanlardır. Kahramanı olmayan bir toplum geçmişi sıradan bir maziden ibarettir. Yıldırım Bayezid, zaferden zafere koşmuş, 1402 Ankara Savaşı sonucunda son derece hüzünlü bir veda ile dünyadan ayrılıp gitmiş bir kahramandır" ifadesini kullandı.

Turan, tarihte dev meselelerin, kilitli problemlerin var olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Bunları çoğu zaman aşmak için Yıldırım Bayezid Han gibi, oğlu Mehmet Çelebi gibi büyük liderler gerekir. Çoğu zaman bizim milletimiz bu liderleri çıkarmıştır. Bugün de Türkiye, hakikaten dev bir ateş çemberi sarmalı içindedir.  Bu tür çözüm isteyen zamanlarda bu milletin Yıldırım Bayezid gibi liderleri çıkaracağına inancımız tamdır."

Sempozyum 10 oturumda gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek. 

Sempozyuma 8'i Arnavutluk, Makedonya, Macaristan, Özbekistan, Sırbistan'dan da olmak üzere 52 akademisyen katılıyor.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.