Bursa

Fuardaki 870 blok mermer 16 milyon 250 bin dolara satıldı

15:11 30 Kasım 2015
Fuardaki 870 blok mermer 16 milyon 250 bin dolara satıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık iş birliğinde düzenlenen "Blok Mermer Fuarı"nda sergilenen 870 blok mermerin tamamının, 16 milyon 250 bin dolara satıldığı bildirildi. 

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24 ülkeden 14 bin 728 kişiyi ağırlayan fuarın, üretim ve sanayi başkenti Bursa'ya farklı bir bakış açısı kazandırdığını ifade etti.

Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40'ına sahip Türkiye'de, sektörün böyle uluslararası alanda bir fuara ihtiyaç duyduğunu belirten Burkay, fuarın daha açılmadan 10 milyon doların üzerinde satışa imza attığını vurguladı.

Burkay, daha önce kapalı alanda blok mermer fuarının yapılmasına kimsenin cesaret edemediğine dikkati çekerek, MADSİAD ve TÜYAP ile Bursa ekonomisine kazandırdıkları "Blok Mermer Fuarı"nın sektöre farklı bir heyecan kattığını ifade etti.

Burkay, fuarın Türkiye blok mermer ihracatına önemli katkı sağlayacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Fuara 15 bine yakın profesyonel iş adamının katılması ve fuar açılmadan 10 milyon doların üzerinde satışın gerçekleştirmesi, ne kadar doğru bir adım atmış olduğumuzu bizlere gösteriyor. Firmalarımız fuar boyunca önemli iş bağlantılarına imza attı. Blok mermer fuarının, kısa bir sürede sektörün ihracatına 1 milyar dolar daha katkı sunacağına inanıyorum. BTSO olarak Bursa'ya 12 nitelikli fuar projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bursa'yı fuarcılıkta yılda 3 milyon kişiyi ağırlayan bir Frankfurt gibi yapacağız."

- 100 milyon dolarlık "doping"

MADSİAD Başkan Vekili ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erol Yüce de "dünyada ilk kez düzenlenen Bursa Blok Mermer Fuarı"nın katılımcılar için beklentinin üzerinde geçtiğini ve fuarın ihracata büyük katkı sağladığını belirterek, "Fuarda sergilenen 870 blok mermerin tamamı, 16 milyon 250 bin dolara satıldı. Gelen müşterilerin hem fuarda bulunan ürünler hem de ziyaret ettiği maden ocakları vasıtasıyla yaptığı ticari anlaşmalarla fuar, ülke ekonomisine 100 milyon doların üzerinde katkı sağlanmış oldu" değerlendirmesini yaptı.

Organizasyonda, 148 firmanın stant açtığı fuarın gelecek yıl daha yoğun bir katılımla yapılacağını vurgulayan Yüce, "Şimdiden firmalar yerlerini ayırtmaya başladı. Bu yıl fuara gelemeyen yaklaşık 50 firma gelecek yılın ön rezervasyonunu bugünden yaptı. Bu gelişmeler, fuarın doğru bir karar olduğunu bize gösteriyor. Fuar, firmaların yurt dışı bağlantılarına da büyük güç verdi. Sadece Çin ve Hindistan değil, Avrupa ülkeleri ve Arap ülkelerinden de fuara katılım sağlandı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.