Bursa

İnegöl'de üreticilere kestane fidanı dağıtıldı

13:58 01 Aralık 2015
İnegöl'de üreticilere kestane fidanı dağıtıldı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi, kestane üretiminin eski canlılığına kavuşması amacıyla İnegöl ilçesinde 3 bin 250 kestane fidanı dağıttı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan sanayiyi desteklerken diğer yandan kırsal kesime büyük yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Şimdi en ücra köşede bile ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi bulunduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Daha kaliteli üretimi nasıl sağlarız, ürünlerimizi dünya pazarlarına nasıl sunarız, bunu sağlamak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak fidan dağıtımıyla Bursa'nın kendine özgü değeri olan kestane tarımının nicelik ve nitelik olarak korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kestane, dünya pazarlarında geniş yer bulan bir ürün. Püresi, ezmesi, tatlısıyla aynı zamanda Bursa'nın simgelerinden biri olmuş. Kestane şekeriyle ün yapmamıza rağmen yeterli üretim olmadığı için kestaneyi dışarıdan getiriyoruz. İnşallah bu yatırımlarımızla üretim yeniden canlanacak. Bu yaptığımız dağıtım bir başlangıç. Bu destekler ihtiyaç olan tüm bölgelerde devam edecek."

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yeni Büyükşehir Yasasının özellikle kırsala sağladığı imkanlara vurgu yaptı. 

Bu yapılanların başlangıç olduğunu ifade eden Aktaş, "Sistem artık oturdu, çok daha fazlası yapılacak. Kestane 10-15 yıl öncesine kadar İnegöl'ün önemli ürünlerinden biriydi. Şimdi ise yok denecek kadar dibe vurdu" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra kestane fidanları üreticilere teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.