Bursa

Nikah memurlarına hizmet içi eğitim

16:30 01 Aralık 2015
Nikah memurlarına hizmet içi eğitim

Bursa Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünce evlendirme işlemlerinde değişen mevzuat konuları ve işlemlerde birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla nikah memurlarına eğitim verildi.

Osmangazi Belediyesinin ev sahipliğinde Merinos Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri Nikah Salonu'nda gerçekleşen ve Bursa'nın tüm ilçelerinde görev yapan nikah memurları ile Yalova, Kütahya ve Bilecik'ten il nüfus ve vatandaşlık müdürlerinin da katıldığı eğitim toplantısının açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk toplum yapısının en önemli unsuru olan aile birliğinin kurulmasında, çiftlerden sonra evlilik akdinin gerçekleştirilmesinde en önemli görevi üstlenen kişilerin nikah memurları olduğunu belirtti.

Belediye olarak güçlü bir aile birliğinin kurulması için üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirme gayreti içinde olduklarını vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

"Özellikle nikah memuru arkadaşlarımızın yapmış olduğu görev, son derece hayırlı bir iş. Her nikah kıydığımızda bunu söyleriz. Tabii bu süreçte birtakım sıkıntılarda yaşanıyor. Ailelerden gelen birçok farklı talebe cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Zaman zaman özellikle saat konusunda, geç kalma konusunda çok stresli anlar yaşandığını da biliyorum. Ancak bizler her şeye rağmen onlara güler yüzle karşılık vermek zorundayız. Göreve geldiğim 2009 yılından bugüne, Osmangazi Belediyesi olarak toplam 35 bin 668 nikaha imza atmışız. Takvimlerde yer alan bazı özel günlerde, örneğin 12.12.2012 gibi, bu yoğunluk öyle bir artıyor ki iki nikah arasındaki zaman 5 dakikaya kadar düşebiliyor. Nikah memuru arkadaşlarımızın, böyle özel günlerde sabah saat 08.00'den 24.00'e kadar nikah kıydığı oluyor. Evlenen çiftlere, nikah merasimi sonrası evlilikle ilgili kitaplar hediye ediyoruz ve kendilerinden okuyup bize özetini çıkartmalarını istiyoruz. Tabii ki onların kitabı okuyup, içeriğinden faydalanmalarını sağlamak için yaptığımız bir istek."

Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü'nün de hazır bulunduğu etkinlikte, stres, öfke kontrolü yönetimi, diksiyon, beden dili ve protokol kuralları, evlendirme müracaatları sırasındaki sağlık raporu ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda nikah memurlarına bilgiler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.