Bursa

İznik'teki "künye ağacı" koruma altına alınacak

17:28 16 Aralık 2015
İznik'teki "künye ağacı" koruma altına alınacak

İznik ilçesinde, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından bir bölük askerin, gövdesine künyesini kazıdığı ağaç olarak bilinen asırlık "kavak ağacı" koruma altına alınacak.

İznik Kaymakamlığı, Selçuk Mahallesi Üyücek mevkisindeki ağacın tabiat varlığı olarak tesciliyle ilgili gerekli tespit ve değerlendirmenin yapılması için çalışma başlattı.

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ın talebi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük yetkilileri, anıt ağaç tespit fişinin doldurulabilmesi için bahse konu ağacın Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan "TS 13137 Anıt Ağaçlar Envanter Seçim Kuralları ve İşaretleme Standardı"ndaki hususlar dikkate alınarak yerinde incelenmesi amacıyla Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle irtibat sağlandı.

Her iki müdürlüğün ilgili teknik elemanlarından oluşan komisyonun çalışması neticesinde ağacın durumu, koordinatları, yaşı, boyu, gövde çapı, tepe çapı gibi özellikleri belirlenerek, tescil uygunluğu hakkında gerekli tespit ve değerlendirme çalışmaları yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.