Bursa

Küçük aile işletmelerinin desteklenmesi kararı

16:22 23 Aralık 2015
Küçük aile işletmelerinin desteklenmesi kararı

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, aile işletmeciliğinin desteklemeler kapsamına alınmasının sektör için çok önemli ve umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Matlı, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulunun "Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Kararı"nı değerlendirdiği yazılı açıklamasında, çiftçiler için beklenen geniş kapsamlı desteklemelerin ilk adımının atıldığına işaret etti.

Karardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Matlı, şunları kaydetti:

"2016 yılında küçük aile işletmelerine alan bazlı destek ve seraların modernize edilmesi için düşük faizli kredi koşulları belirlendi. Desteklemeler kapsamında ilk defa 2016 yılında 5 dekar altında meyve, sebze, süs bitkisi gibi bitkisel üretim yapan üreticilerimize destekleme verilecek. Aynı zamanda serasını yenilemek isteyen çiftçilerimiz de 100 bin liraya kadar düşük faizli kredi imkanından yararlanabilecek. Türkiye, tarımsal desteklemelerde ön plana çıkan bir ülke olmasına karşın, bugüne kadar bu desteklemelerden, istenilen sonuçlar tam manasıyla alınamadı. Aile işletmeciliğinin desteklemeler kapsamına alınması da sektör için çok önemli ve umut verici bir gelişme."

Matlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bundan sonraki süreçte, uzun soluklu tarım reformları ile destekleme politikalarını belirleme çalışmalarının, tarım sektörüne ayrı bir ivme katacağını vurguladı. 

Yemde KDV oranının düşürülmesinin de hayvancılık için çok önemli bir iyileştirme olacağının altını çizen Matlı, "Et fiyatlarının düşmesi, yem maliyetlerinin düşmesine bağlı. Hükümetin 'yemde KDV oranlarının düşürüleceği' yönündeki açıklamalarından büyük memnuniyet duyduk. Bu sayede üreticinin ekonomik anlamda önemli ölçüde rahatlayacağına, et ve süt verimliliğinin de artacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.