Bursa

Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü kongresi

19:46 19 Ocak 2016
Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü kongresi

Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü gerçekleşen 52. genel kurulunda, Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetim kurulu ve denetleme kurulu, oy çokluğuyla ibra edilmedi.

TOFAŞ Nilüfer Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda zaman zaman ortam gerildi. Divan başkanlığına İlhan Parseker'in seçildiği genel kurulda yapılan konuşmaların ardından Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı'nın yönetim kurulu ve denetleme kurulunun ibrası için oylama yapıldı. Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetim kurulu ile denetleme kurulu oy çokluğuyla ibra edilmedi.

Kongrenin başında ise seçimli genel kurulun 2 güne yayılması ve bu yıl içinde tüzük kongresi yapılması konusunda öneri sunuldu. Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4. maddesi gereği kulübün faaliyet raporunu hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Konuralp Yeşil, okudu. Yeşil, kulübün 2019'a kadarki borcunun 270 milyon lira olduğunu kaydetti.

- Bölükbaşı: "Arkamıza taş gibi bir takım bıraktık"


Faaliyet ve denetleme raporlarıyla ilgili söz alan Recep Bölükbaşı, protestolar nedeniyle konuşmasını güçlükle yaptı.

Bölükbaşı, Bursaspor'un başarılı olması için elinden geleni yaptığını belirterek, "Mutlu ve gururluyum. Vicdanım rahat. Kendimi iyi ifade edemediğim için hep yanlış anlaşıldım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da genel kurul üyeleri en doğru kararı verecektir" dedi.

"Arkamızda enkaz değil, taş gibi bir takım bıraktık" diyen Bölükbaşı, ibra edilmek için bir konuşma hazırlamadığını aktararak, "Ben bu tepkileri hak edecek bir şey bırakmadım. Beni itibarsızlaştırmak, yıldırmak için kampanya yürütenler, bu enerjilerini neden Bursaspor'un menfaatleri için harcamadılar. Ben ibra edilmek için bir konuşma hazırlamadım. İçimden geldiği gibi konuşuyorum. Ayrıca kulübümüz ayda iki kez bağımsız bir şirket tarafından değerlendirilmiştir. Kongre, Bursaspor için hayırlı olsun" diye konuştu.

Taraftar grubu liderlerinden Selim Kurtulan, kulübün borcunun söylenildiği gibi 270 milyon değil, 500 milyon lira olduğunu öne sürdü.


- Recep Günay adaylıktan çekildi


Başkan adaylarından Recep Günay, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bursaspor Kulübü'nün tüzük gereği bankalara borçlanamayacağını anlatan Günay, bu konuşmayı yapabilmek için aday olduğunu ifade ederek, seçime katılmayacağını dile getirdi.

Günay'ın çekilmesiyle kongrede başkan adayı sayısı, 3'e düştü.



- Kızıl: "Transfer imkansız hale gelmiştir"


Eski başkanlardan Levent Kızıl ise Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetimin seçilirken aldıkları 125 milyon liralık borcu, 232 milyon liraya yükselttiğini iddia etti.

Bursaspor'un ödenmeyen borçları nedeniyle transfer yapmasının imkansız olduğunu anlatan Kızıl, şunları kaydetti:

"Ozan Tufan, Volkan Şen, Cedric Bakambu ve Enes Ünal gibi oyuncuları sattıktan sonra borcun bu hale gelmesini kabul edemiyorum. 10 milyon lira vergi ve SSK borcu nedeniyle transfer imkansız hale gelmiştir. Batalla'nın da imza atmaması, bu nedenledir. 7 ayda 107 milyon lira artan borcu sorgulamak lazım. Seçilecek başkan ve yönetime de başarılar diliyorum. Ancak mevcut yönetim, eğer ibra edilirse hiç kimse enkaz edebiyatı yapmasın."

Yeni seçilecek yönetime borçlanma yetkisi verilmesine ilişkin 10. madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Tahmini bütçenin okunup kabul edilmesinin ardından konuşma sırası için başkan adayları kura çekti.

Bursaspor'un kongresi devam ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.