Bursa

"H1N1" için türkülü uyarı

13:32 20 Ocak 2016
"H1N1" için türkülü uyarı

Yaptığı sıra dışı klip ve şarkılarla gündeme gelen türkücü Aydın Aydın, yazdığı türkü ile H1N1 virüsüne karşı vatandaşları uyardı.

Aydın, "Seni gidi domuz gribi" adlı türküyü Bursa'nın İznik ilçesinde seslendirdi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerciyi ziyaret eden Aydın, daha sonra Kılıçaslan İlkokuluna geçti. Burada öğrencilerle sohbet eden Aydın, H1N1 virüsüne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardığı öğrencilere, maske dağıttı.

H1N1 virüsüne dikkat çekmek için yazdığı "Seni gidi domuz" gribi adlı türküyü, ilk kez öğrencilerle paylaştı.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, H1N1'in sinsiliği ve acımasızlığı ile birçok kişinin ölümüne yol açtığını, bu türküyü yapmasının tek sebebinin konuya dikkat çekmek olduğunu söyledi.

İnsanların H1N1'e karşı tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"İnsanlar tokalaşıp, sarıldıktan sonra öpüşmemesi gerek ancak bu durum karşısında insanlar üzülmesin diye yeni bir slogan ürettim ben. Sol el ile ağzımızı kapatıyoruz. Sağ el ile tokalaşırken 'hapşu' sesi ile yani öpme anlamında grip olabilirim uyarısında bulunuyoruz. Bu davranışla karşımızdaki kişiye hem esprili bir çıkış yapıyoruz hem de uyarıyoruz."

Aydın, bir gazetecinin "Yüzünüzde ruj izleri var. Bülent Ersoy da bu yüzden domuz gribi virüsü kapmış olabilir mi?" sorusunu, "Sanat camiasında herkes bu hastalığa yakalanabiliyor. Aslında sanatçıların işi çok zor. Dün gece ben sahneden indikten sonra bu izler kaldı, ben de silmedim. Seni seven hayranların boynuna sarılıyor. Seni öpüyor, hastalık varsa rahatlıkla kapabiliyorsun. O yüzden artık öpme işini bırakmamız lazım" diye yanıtladı.

İznik'teki kahvehane ve restoranları da ziyaret eden Aydın, hem bestelediği türküyü seslendirdi hem de maske dağıttı.

Aydın Aydın'ın bestelediği türkünün sözleri şöyle:

"Seni gidi domuz gribi, yerin cehennemin dibi

Hapşu, öpme

Seni gidi domuz gribi, yerin cehennemin dibi

Bir tabibe gitmesek öldürür hepimizi

Erkenden fark etmesek öldürür hepimizi

Hapşu öpme"



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.