Bursa

BUSİAD 38. Seçimli Genel Kurulu

17:03 23 Ocak 2016
BUSİAD 38. Seçimli Genel Kurulu

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinin (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, "Ekonomi ve parasal politika başlığını kapsayan 17'nci faslın açılmasıyla Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin yeniden canlandırılması konusunda ümitlendik" dedi.

Baylan, BUSİAD Evi'nde düzenlenen 38. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda, 2015'te seçim ve siyasetin yıl boyunca gündemde kalmasının, büyüyen dış borç, daralan ihracat, istikrarsız kurlar, enflasyon, faiz beklentileri, terör ve bölgesel güç dengelerini lehlerine çevirmek isteyen ülkeler arasında yaşanan huzursuzluklarla birleştiğini söyledi.

Bu sürecin başta yabancı yatırımcılar olmak üzere yatırım iklimini ve iç ticareti olumsuz etkilediğini anlatan Baylan, "Özellikle, üretim kabiliyeti göstermeden yer altı zenginliklerinin gücüyle dengelerini korumaya çalışan bu coğrafya, gelecekte de benzer olaylara ve huzursuzluklara gebe. Ülke olarak bu ortamdan pozitif ayrışarak potansiyelinin üzerinde büyüme ile hızlanmak zorundayız" diye konuştu.

Baylan, geçen günlerde açıklanan Ar-Ge Reform Paketi'ni bu alandaki desteklere yönelik bütçenin artırılması ve getirilen tedbirler açısından genel olarak olumlu bulduğunu, bu alanda atılacak tüm adımların Türkiye'nin büyüme stratejisiyle başarılı bir şekilde koordine edilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyüme stratejisi ve arzu edilen hedeflerin, uzun vadeli, bilimsel bir veri ve araştırma tabanına oturtularak, iktisadi kalkınmayı destekleyecek yönde olması gerektiğini ifade eden Baylan, şöyle devam etti:

"Söz konusu strateji ve hedefler, ülkemizdeki üniversitelerin destekçisi ve çözüm ortağı olduğu, siyasi yapıdan uzak, bilimsel, ortak akıl ile yapılanan ve tüm bakanlıklarla işbirliği içinde bir merkez tarafından yönlendirilmeli ve bölgesel değer zincirleri tespit edilerek, planlanmalıdır. Ekonomi ve parasal politika başlığını kapsayan 17'nci faslın açılmasıyla Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin yeniden canlandırılması konusunda ümitlendik. Enerji, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik, eğitim ve kültür, dış ilişkileri kapsayan diğer fasılların açılması, yapılacak reformlar, özellikle yabancı yatırımcıyı ve Türk iş dünyasını rahatlatarak, yatırım iklimini destekleyecektir."

Tek listeyle gidilen seçimde, yeniden aday olan Günal Baylan, toplantıya katılan üyelerin tamamının oyunu alarak, güven tazeledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.