Bursa

MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

14:02 30 Ocak 2016
MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa'nın Gemlik ilçesinde usulsüz arazi satışı iddialarına ilişkin, "MHP, aziz milletimizin menfatinin yine savunucusu olmuştur. En değerli arsaların usulsüz peşkeş çekilmesinin önüne geçmiştir" dedi.

MHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nın ilçede bir otelde düzenlediği toplantıya katılan Büyükataman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında 3Y "Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele" vaadiyle milletten yetki talep eden AK Parti'nin Türk siyaset tarihinde eşine ender rastlanan bir güçle iktidar sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

Büyükataman, aradan geçen 14 yıla yakın bir sürede yasaklarla mücadele adına kendi yasaklarını koyan AK Parti hükümetlerinin, yoksulluk konusundaki icraatlarının halkı yoksullaştırarak kendi zenginini türetme şeklinde tezahür ettiğini savundu.

Gemlik Serbest Bölge'de yaklaşık 60 dönümlük arazinin ihale yapılmadan encümen kararıyla yaklaşık 25 milyon liraya satıldığını ve MHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nın bu konuyu yargıya taşıdığını aktaran Büyükataman, şöyle devam etti:

"Bugün yapılan imar uygulamalarıyla bölge en az 3-4 kat daha değerlenmiştir. Mahkemeye taşınan olayla ilgili Bursa 2. İdare Mahkemesince verilen kararda satışın usulüne uygun yapılmadığı hükmüne varılmıştır. Bunun üzerine konu Gemlik Belediyesi tarafından Danıştay'a taşınmış, Bursa 2. İdare Mahkemesince verilen karar temyiz edilmiştir. Danıştay da mahkemenin kararını meclis kararı alınmadan satıldığı için onaylamıştır. Ayrıca Danıştay kararı öncesinde belediyenin açtığı yürütmeyi durdurma işlemi de reddedilmiştir. Ancak belediye mahkemenin verdiği kararı uygulamamaktadır. Bununla ilgili Gemlik ilçe teşkilatımız savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, savcılık soruşturma izni için dosyayı İçişleri Bakanlığı'na göndermiştir."

Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in soruşturma izni vermediğini anlatan Büyükataman, Bursa'dan milletvekili olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bu usulsüzlüğe soruşturma izni verip vermeyeceğini merak ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gemlik Belediyesi arsa devrine yönelik herhangi bir işlem yapmamıştır. 60 dönüm araziyi 'atık parsel' statüsüne sokmak isteyen Gemlik Belediyesi, MHP'nin itirazını o günlerde basit görmüştü. MHP, İmar Kanununun 18. maddesi uygulanmadan Belediye Meclisi kararı alınmadığını söylemiş ve satışın usulsüz olduğunu belirtmişti. Çıkan Danıştay kararı da MHP Gemlik İlçe Teşkilatının haklılığını göstermektedir. MHP, aziz milletimizin menfaatinin yine savunucusu olmuştur. En değerli arsaların usulsüz peşkeş çekilmesinin önüne geçmiştir. Çıkan Danıştay kararı, arsanın İmar Kanununun 18. maddesi uygulanarak ihale usulünce satılabileceğini doğrulamıştır. Siyasi taraftarlık ve partizanlıkla yolsuzluğa bulaşanlar kayırılırsa her hukuksuzluğun, alınan her gayri hukuki kararın hesabı adil ve tarafsız mahkemeler tarafından günü geldiğinde mutlaka sorulacaktır. Bugünün hüküm sahipleri unutmamalıdır ki mahkeme kadıya mülk değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.