Bursa

Gemlik'te "Sevgi İzi Projesi" başladı

16:58 02 Şubat 2016
Gemlik'te "Sevgi İzi Projesi" başladı

Memiş, şunları kaydetti:

Gemlik Kent Konseyi Engelli Meclisi, ülke genelinde başlatılan ve sosyal bir proje olan "Sevgi İzi Projesi"ni ilçede hayata geçirdi.

Gemlik Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ahmet Gazi Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle engelli bireyler için bu projenin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

"Televizyoncu Müge Anlı, kaybolma ihtimali olanlar kişiler için bir sosyal proje hazırladı. Bu proje sayesinde zihinsel engelli, alzaymır ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılması sağlanıyor. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna sevgi izini belirten bir şifreli rakam işleniyor. 'Sevgi İzi Projesi' sistemi çok basit uygulamalarla gerçekleşiyor. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla Gemlik Kent Konseyine başvurup formu dolduracak. 'www.benibuldular.com' adresinden alınan numara hastamızın koluna dövme olarak işlenecek. Bu numara hastamızın güvencesi olacak. Kayıp kişiyi sokakta gören vatandaşlar kolundaki dövme numarası ile herhangi bir güvenlik birimine gittiğinde sistem üzerinden derhal ailesine ulaşılacak."

Kampanya kapsamında Gemlik'te 10 öğrenci ve iki yaşlının koluna "sevgi izi" işlendiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.