Bursa

Bursa'dan engelli ve yetimlerin umre ziyareti

12:51 08 Şubat 2016
Bursa'dan engelli ve yetimlerin umre ziyareti

Bursa'dan 40 yetim ve engellinin, Osmanlı Kadınlarının Kültürünü Yaşatma Derneğinin projesi kapsamında umre ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Dernek Başkanı Semiha Yavuz, yazılı açıklamasında, hazırladıkları "Resulullah'a Giden Yolda Engel Yoktur Projesi" çerçevesinde umre ziyareti için Suudi Arabistan makamlarıyla görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Görüşmeleri sonucu Bursa'dan 40 yetim ve engelli için umre ziyareti planladıklarını ve bu grubun Suudi Arabistan'a gittiğini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığımız projemiz kapsamında Suudi Arabistan Kralı tarafından misafir ediliyoruz. Engelli ve yetimlerden oluşan 40 kişilik kafile ile ziyaretimizi gerçekleştirdik. Beraber yola çıktığımız arkadaşlarımızı seçerken bir dernekle beraber çalışmayı değil pek çok dernekle istişare etmeyi uygun bulduk. Bursa genelinde il ve ilçelerden engelli dernekleri ile görüşmeler yaptık. Ayrıca proje kapsamına yetimlerimizi de aldık. İnce eleyip sık dokuduğumuz bir proje oldu."

Yavuz, her yıl 100 yetim ve engelliye umre ziyareti yaptırmayı amaçladıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.