Bursa

Bursa'daki dolandırıcılık davası

18:21 08 Şubat 2016
Bursa'daki dolandırıcılık davası

Bursa'da, ev satın almak için senet imzalayan 217 kişiyi, paralarını alıp taahhütlerini yerine getirmeyerek dolandırdıkları iddia edilen inşaat firmasının 6 sorumlusunun yargılanmasına devam edildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan inşaat firması sorumluları Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan ve Serdar Öztürk katıldı.

Savunmalarını yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, firmanın alıcılarla imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde "imece usulü" olarak belirlediği yöntemle, daha eylemin başlangıcından itibaren sanıkların dolandırıcılık kastıyla hareket ettiğini gösterdiğini belirtti. Savcı, sanıkların her birinin "dolandırıcılık" suçundan 217 kez cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bursa'da yaklaşık 10 yıl önce cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan 217 kişi, aynı inşaat firmasına ev satın almak için başvurduklarını ve imzaladıkları senetler karşılığında para ödemelerine rağmen şirketin yükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia etmişti. Dolandırıldıklarını öne süren bu kişiler tarafından açılan davada, inşaat firmasının 6 sorumlusu hakkında dava açılmıştı. Tutuksuz yargılanan sanıkların her biri için "dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.