Bursa

Büyükelçi Neynski'den Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye ziyaret

15:14 09 Şubat 2016
Büyükelçi Neynski'den Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye ziyaret

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Neysnki ve beraberindekilerle Heykel'deki tarihi belediye binasında görüşen Altepe, Bulgaristan ile Türkiye arasında yüzyıllara dayanan dostluk köprüleri bulunduğunu ve bunun Türkiye ile Bursa için önemli olduğunu söyledi.

Bursa’da yaşayan nüfusun yüzde 50’sinin Balkan göçmenlerinden oluştuğunu, bunun da çoğunluğunun Bulgaristan'dan gelenler olduğunu vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Bursa’da yaşayan göçmenlerin Bulgaristan’ın her köşesinde akrabaları bulunuyor. Bulgaristan’da bir sıkıntı olduğunda hemen yardıma koşuyoruz. Bulgaristan’da yapılan tüm etkinliklerde Bursa olarak yer alıyoruz. Amacımız, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi göstermek, hissettirmek. Bursa’da yapılan üretimin yüzde 80’i Avrupa ve Amerika’ya ihraç ediliyor. Bursa’ya yatırım yapan yabancı iş adamı sayısı 300’ü geçti. Bursa’da ayda ortalama 15-20 yabancı iş adamı geliyor. Bu iş adamlarından birçoğu Bursa’ya yatırım yaparak Avrupa’ya satıyor. Bursa’da 15 sanayi bölgesi ile birlikte toplam 40 sanayi merkezi bulunuyor. Burada yapılacak iş belli. Birlikte üretip kazanmak. Ancak Türkiye’yi yanlış tanıyorlar ve lüzumsuz muhalefet yapılıyor. Zannediyorlar ki Türkiye yatırımları ile Bulgaristan’a zarar verecek. Halbuki bu yatırımlar ile Bulgaristan halkı kazanacak. Bu yüzden Bulgaristan ve Makedonya’nın Türkiye ile ekonomik iş birliği ve yatırım konusunda prosedürleri daha da kolaylaştırması gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.