Bursa

Bursa'da 3 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili dava

10:48 11 Şubat 2016
Bursa'da 3 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili dava

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde geçen yıl ağustos ayında komşuları olan 3 kişiyi av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Küp (55) ile olayda yaşamını yitiren Ali Gem, eşi Gülfer ve oğlu Reva Gem'in yakınları katıldı.

"Birden fazla kişiyi kasten öldürme" suçundan üç kez müebbet hapisle cezalandırılması istenen Küp, savunmasında "Eşim Nasiye Küp, karşı tarafın baskısı nedeniyle ifade vermiyor. Onun buraya getirilerek konuşmasını istiyorum" dedi.

Daha sonra mahkeme heyeti, Ali Gem'in kızı Hülya Mert'i tanık olarak dinledi. Olay sırasında annesi, babası ve kardeşinin yanında bulunduğunu belirten Mert, "Ailemi katlettiler. Eşi de azmettiricidir. En ağır cezayı almasını istiyorum" diye konuştu.

Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki celsede Nasiye Küp'ün dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Orhangazi ilçesinde 16 Ağustos 2015'te, tarladan traktörle Çakırlı Mahallesi'ndeki evlerine dönen Ali Gem ile eşi Gülfer ve oğlu Reva Gem, bahçe duvarı üzerinden av tüfeğiyle açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ve Gem ailesi ile aralarında husumet bulunan komşuları Hasan Küp, jandarma ekiplerince aynı gün gece Çakırlı ile Üreğil mahalleleri arasında arazide gizlenirken yakalanmıştı. Gözaltına alınan Küp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.