Bursa

Mudanya'da sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması

12:35 11 Şubat 2016
Mudanya'da sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması

Mudanya Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından merkeze getirilen tüm sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması başladı. Uygulamayla sokak hayvanlarının sağlık durumlarına ait bilgiler, oluşturulan veri tabanında kayıt altına alınacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesinde görevli Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yaban Hayatı Bilgi Sistemi Projesi" (YABİS) kapsamında sokak hayvanlarının bilgilerinin yer alacağı bir veri tabanı oluşturulduğunu bildirdi.

Sistem çerçevesinde sokak hayvanlarının toplanarak kısırlaştırılıp aşılanacağını, ardından bilgilerinin YABİS'e işleneceğini aktaran Çelikkollu, "Bu proje kapsamında merkezimize gelen tüm sokak hayvanları kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip uygulanarak doğal hayatlarına bırakılmaktadır" ifadesini kullandı.

Çipli takip sistemi sayesinde doğadaki sokak hayvanlarının kim tarafından ne zaman kısırlaştırıldığı, hangi tedavilerin uygulandığı, aşılanıp aşılanmadığı gibi bilgilere ulaşmanın mümkün olacağını aktaran Çelikkollu, belediye olarak bu yıl 300 mikroçip uygulaması hedeflendiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.