Bursa

Bursaspor'dan cezalara tepki

18:55 11 Şubat 2016
Bursaspor'dan cezalara tepki

Bursaspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kendilerine verilen cezalarla ilgili açıklama yaptı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "PFDK tarafından, sahamızda oynadığımız Medipol Başakşehir maçıyla ilgili olarak tarafımıza verilen çok ağır cezalar ve hem kulübümüzün, hem de taraftarımızın karşı karşıya bulunduğu mağduriyeti ortadan kaldırmak için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Türkiye Futbol Federasyonunun resmi sitesinde, 17.09.2011 tarihinde yayınlanan ve kararlar detay sayfasında yer alan, 'Türk futbolunda seyircisiz oynama dönemi sona erdi' şeklindeki habere rağmen verilen seyircisiz oynama cezası, bu konuda aslında hiçbir değişikliğin olmadığını da ayrıca göstermektedir. Bursaspor Kulübü olarak futbolun eşit şartlarda ve taraftarla oynanmasını isterken, bu eşitliğin bozulmasına dönük bir irade ortaya koyulmaya çalışılmasını da anlamakta güçlük çekiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kurul, Bursaspor'a Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta taraftarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası vermişti. PFDK Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yeşil-beyazlı futbolcu Sercan Yıldırım'a da birer maç men ve on üçer bin lira para cezası uygulamıştı.

Bursaspor Kulübünün idarecisi Suat Paçacı'ya da 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası veren PFDK, yeşil-beyazlı kulübü çeşitli sebeplerden dolayı 165 bin lira para cezasına çarptırmıştı.

Cezanın TFF Tahkim Kurulunda onaylanması durumunda Bursaspor, seyircisiz oynama cezasını ligin 22. haftasındaki Fenerbahçe maçında çekecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.