Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa'da

16:57 13 Şubat 2016
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi bünyesinde, 2 milyon 700 bin dolara mal olması öngörülen ameliyathane ile ileri yoğun bakım ve cerrahi tekniklerinin uygulamalı öğrenilebileceği bir laboratuvarın kurulmasına destek olacaklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve UÜ Rektörü Yusuf Ulcay ile İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'ni ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin, tıp fakültesi öğrencilerinin, asistanların ve uzman adaylarının kendilerini geliştirmelerini sağlayacak çok ileri bir donanıma sahip olduğunu söyledi.

Merkezde eğitimin pratiğe döküldüğünü anlatan Müezzinoğlu, "Hele de burada 1'inci ve 2'nci sınıf öğrencilerini görünce çok mutlu oldum çünkü biz, bu öğrencilerimizin yakaladığı imkanları 5'inci ve 6'ncı sınıflarda veya staj yaptığımız dönemlerde hemşire arkadaşlardan rica minnetle öğreniyorduk, damara girmeyi, enjeksiyon yapmayı" diye konuştu.

İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Rektörümüz, '2 milyon 700 bin dolarlık bir müjde için bakanımız söz verirse mutlu oluruz' dedi ve 2 milyon 700 bin dolarlık bir destek sözü istedi. İnşallah en kısa zamanda Bursa'da çağdaş, modern, hem asistan hem de uzmanların tıp eğitiminde dünyanın en ileri gelişmelerini takip edebilecekleri bir merkeze katkı sağlamak da bizim boynumuzun borcu. Onlar düşünmüşler ve altyapıyı güçlü bir şekilde kurmuşlar. Zaten niyet etmek, yüzde 50 çözüm demektir. Bu da çözülmüş, kalan yüzde 50'yi de inşallah en yakın zamanda biz çözeriz."

Bakan Müezzinoğlu, merkezde incelemelerde bulunurken cansız manken üzerinde yaptırılan doğuma yardımcı oldu. Uygulamanın ardından Müezzinoğlu, "Ömrü uzun, bahtı açık olsun" esprisini yaptı.

Müezzinoğlu, diğer bölümlerde cansız mankenler üzerinde eğitimlerini sürdüren tıp öğrencilerden de bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.