Bursa

Gemlik'teki cinayet davası

15:47 09 Mart 2016
Gemlik'teki cinayet davası

Bursa'nın Gemlik ilçesinde geçen yıl aralık ayında sokakta tartıştığı Düzgün Akyıldız'ı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Erşan Yıldız (23), maktulün eşi Irmak, annesi Yadigar, babası Turhan, ağabeyi Çağdaş ve kız kardeşi Dilara Akyıldız ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme kapısında bekleyen Düzgün Akyıldız'ın diğer yakınları ile Gemlik Dersimliler Derneği üyeleri, salonda yer olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadı.

Erşan Yıldız, savunmasında, Düzgün Akyıldız ile olaydan bir hafta önce de tartıştıklarını söyledi.

Olay günü yeniden karşılaştıklarını ve aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü belirten Yıldız, "Boğuşmaya başladık. Arkadaşlar ayırmaya çalıştı. Daha önce aldığım tehditlerden dolayı kendimi korumak için yanımda bulundurduğum bıçağı çıkardım. Boğuşma sırasında bir ara elim boşta kaldı ve bıçak Düzgün'e saplandı. Sonra 'Adam vuruldu' diye bağırdılar. Ben de kaçtım. Çok pişmanım" diye konuştu.

Çağdaş Akyıldız da kardeşiyle zaman zaman aynı ayakkabı ve montu paylaştıklarını, acılarının büyük olduğunu ifade etti.

Adalete güvendiklerini vurgulayan Akyıldız, "Şahıs, takım elbise giymiş, sakalını kesmiş ama bu adam o adam değil. Bu tip onun değil. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Akyıldız ailesinin avukatı Murat Özdemir, sanığın tahrik indiriminden yararlanmak için savunmasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu iddia etti.

Cumhuriyet savcısının mütalaasında ise sanığın olay günü saat 13.00'ten 18.00'e kadar cinayetin yaşandığı bölgede bir internet kafenin önünde alkol aldığı belirtildi.

Mütalaada, sanığın bu süreçte yoldan geçen bazı kişilere ve son olarak Düzgün Akyıldız'a sataştığı aktarıldı. Çevredekilerin araya girmesiyle tartışmanın büyümeden bittiği ve Akyıldız'ın binada çalışan eşinin yanına çıktığı ifade edilen mütalaada, Yıldız'ın binanın önüne çağırdığı Düzgün Akyıldız ile boğuşmaya başladığı kaydedildi. Mütalaada, Yıldız'ın, boğuşma sırasında Akyıldız'ı göğsünden bıçaklayıp olay yerinden kaçtığı bildirildi.

Mahkeme heyeti, 4 tanığın dinlenilmesinin ardından duruşmayı erteledi.

Yadigar ve Çağdaş Akyıldız, duruşma öncesi adliye önünde gazetecilere yaptıkları açıklamada, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve bu davanın benzer olaylar için caydırıcı olmasını istediklerini dile getirdi.

Gemlik ilçesi Balıkpazarı Mahallesi'nde, 26 Aralık 2015'te bir internet kafe önünde Düzgün Akyıldız ile Erşan Yıldız arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Akyıldız'ı bıçakla yaralayıp olay yerinden kaçtığı iddia edilen Yıldız, anneannesinin evinde yakalanmıştı. Düzgün Akyıldız ise kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Tutuklanan Yıldız hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.