Bursa

"Abdülkerim-Fehmizat Bayraktar" kapısı açıldı

20:00 11 Mart 2016
"Abdülkerim-Fehmizat Bayraktar" kapısı açıldı

Başkan Ay, Ankaragücü ile uzun süredir dostluklarının devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun güney tribünündeki kapısına, 1993'te Mardin'de vatani görevini yaparken şehit olan Abdülkerim Bayraktar ile geçen yıl 11 Mart'ta vefat eden kardeşi Fehmizat Bayraktar'ın isimleri verildi.

Bursaspor Kulübünden yapılan açıklamaya göre, Bursaspor ve Ankaragücü taraftarı arasındaki dostluğun mimarı olarak nitelendirilen Bayraktar kardeşlerin anısını yaşatmak adına yeşil-beyazlıların yeni stadyumunun bir kapısına "Abdülkerim-Fehmizat Bayraktar" adı koyuldu.

Açılış töreninde konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Bursaspor'un sahibinin taraftar olduğunu belirtti.

Yeşil-beyazlı taraftarın simgesi haline gelen şehit Abdulkerim ve kardeşi Fehmizat Bayraktar kardeşlerin Allah'ın rahmetine kavuştuğunu belirten Ay, "Bizim sembolümüz olan bu arkadaşlar için taraftarlarımız kendi aralarında para toplayıp, Teksas tribünün olduğu kapıya onların isimlerini vermek istemiş. Biz de 'böyle bir şey olmaz. Yönetim olarak bu durumu biz üstleniyoruz, parasını da biz vereceğiz' dedik" ifadelerini kullandı.

"Bu dostluk, ilelebet devam edecektir. Bunu da sağlayan iki rahmetli kardeşimizdir. Bu kapıya onların isimlerini vermek yakışırdı. Bu kardeşlerimiz, rahmetli olmasalar küfre kesinlikle karşı olacaklardı. Eğer onların kemikleri sızlasın istemiyorsanız, bu kapının devamlı açık olmasını istiyorsanız, haklı veya haksız küfrü kaldırın. Bursaspor'u seven, bu şekilde davranmak zorunda. Bursaspor, bu yüzden çok büyük paralar kaybediyor. Bütün taraftarlar, bize gelip destek olsun. Bu stadyumu daha dolduramadık. İnşallah Antalyaspor maçında da galip geliriz. Ardından Kasımpaşa maçını bu stadyumda 45 bin kişiyle oynamak istiyoruz. Bütün Türkiye'ye örnek olalım. Küfürsüz tezahüratlar, atkı şovlarımızla bütün Türkiye'ye, Bursaspor'un ne olduğunu gösterelim."

Kulüp ikinci başkanı Ali Ademoğlu, bazı yöneticiler, Abdülkerim ve Fehmizat Bayraktar'ın ailesi ile taraftarların katıldığı törende, daha sonra kapının açılış kurdelesi kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.