Bursa

İznik'te hastalara "evde bakım" uygulaması

12:15 01 Nisan 2016
İznik'te hastalara "evde bakım" uygulaması

İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu, evde bakım hizmetinden yararlanan bazı hastalar ile yakınlarına ziyarette bulundu.

Alemdaroğlu, beraberindeki sağlık personeliyle evde bakım hizmeti alan hastaları evlerinde ziyaret ederek, öneri, şikayet ve isteklerini dinledi.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Kaynarca Mahallesi'nde gerçekleşen ziyaretlerde Alemdaroğlu, hastaların periyodik muayenelerini de yaptı.

Hastalarla mini bir anket yapıp verdikleri hizmetin yeterliliğini de ölçen Alemdaroğlu, ziyaretlerine ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

"İznik Devlet Hastanesi evde sağlık hizmeti birimi olarak kurulduğumuz günden bugüne 4 bin 291 hastanın evde ziyaretini gerçekleştirdik. Şu an aktif olarak 138 hastamız mevcut. Bu hastalarımızı belirli periyotlarda ya da hastanın ihtiyacı olduğunda evlerinde ziyaret ediyoruz. Evde ailenin başa çıkamayacağı durumlarda ise bu hastaları palyatif merkezimize alıp tedavilerini burada sürdürüyoruz. Bu ziyaretlerin, çalışmalarımıza yön vereceğine inanıyorum. Hastalarımızın iyiliği ve mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.