Bursa

KPSS'ye katılacak adaylara öneriler

13:12 03 Nisan 2016
KPSS'ye katılacak adaylara öneriler

Uzman Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) girecek memur adaylarına, 'Sınav sizin heyecanınıza yenik düşsün' önerisinde bulundu.

Basılgan, 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek sınava ilişkin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde özel bir akademi tarafından düzenlenen "KPSS'de Yapılması Gerekenler" konulu seminerde, yaklaşık 3 bin kişiye sınav stresiyle baş etmenin yollarını anlattı.

İnsan vücudunun stres altında olduğunda çok miktarda oksijene ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Basılgan, şöyle konuştu:

"Stres altında nefes hayli hızlı, gevşemişken yavaştır. Burada amaç, nefesi hızlıdan yavaşa indirmektir. Bunun için stres esnasında rahat bir şekilde oturun, gözlerinizi kapayın, sadece aldığınız nefesi düşünün. Nefes egzersizi yapın. Nefes egzersizinden kastımız, burundan nefesimizi alıp tutup yavaşça bırakmak. Bunu birkaç kere yaparsak dikkatimiz toplanacak ve yeniden sınava konsantre olacağız. Sınavda süreyi sonuna kadar değerlendirelim ve soruyu sonuna kadar okuyalım. Dikkatimizi verdiğimiz sürece başarıyı artırma şansımz daha da artacaktır. Bırakın sınav sizin heyecanınıza yenik düşsün."

Akademinin kurucusu Cahit Enç, 12 yıldır bu işi yaptıklarını belirterek, "Seminer düzenleyerek adaylara bir motivasyon sağladık. Bundan sonra memur adaylarımız sınava girerek en yüksek puanı almak için çabalayacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.