Bursa

İnegöl'den Sur'daki 100 aileye mobilya desteği

15:01 07 Nisan 2016
İnegöl'den Sur'daki 100 aileye mobilya desteği

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya firması, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör mağduru ailelere 100 koltuk takımı gönderdi.

Mobilya firmasının yönetim kurulu başkanı Haluk Özbek, mağaza önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Özbek, terörün bir an önce sona ermesi temennisini dile getirerek, "İnşallah yakın gelecekte devletimizin ve oradaki halkın işbirliğiyle terör probleminin çözüleceğine gönülden inanıyoruz. Bu problem yüzünden oradaki vatandaşların yaşadığı birtakım sıkıntılar var. Ev eşyaları ciddi tahrip olmuş durumda." diye konuştu.

İnegöllü mobilyacılar olarak Sur'daki vatandaşlara yardım etmek istediklerini dile getiren Özbek, şöyle konuştu:

"Bizler ev eşyaları üreten sanayiciler olarak, oradaki vatandaşlarımız hem teröre destek vermedikleri için aynı zamanda da Türk halkının yardımlaşma ve kardeşlik duygularının varlığını bir kez daha ispat etmek için oradaki halka ev eşyaları konusunda destek vermek istedik. Bu çağrıyı Türkiye'deki tüm mobilyacı, beyaz eşyacı, perdeci, halıcı, tüm sanayici ağabeylerimize yapıyoruz ve bu kampanyaya dahil olmalarını arzu ediyoruz. Biz, 100 aileye mobilya yardımı yapıyoruz. Bunun için Sur Kaymakamlığı ile görüştük. Orada bir organizasyon yapıldı. Tabii oradaki halkın evleri yıkıldığı için başka kiralık evlere geçiliyor ama ev eşyaları yok maalesef. Vatandaş, çöplerden ev eşyaları ayıklıyor. Bu, çok dramatik bir durum."

Özbek, dayanışmanın önemini vurgulayarak, "Bizim, Türkiye'nin zenginlikleri, Türk sanayicisinin gücü, oradaki halkları kucaklamaya, oradaki dertleri bir nebze olsun hafifletmeye yetecektir. Biz arkadaşız, kardeşiz ve bunu bir kez daha göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra koltukların yüklendiği 4 tır, Diyarbakır'ın Sur ilçesine gönderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.