Bursa

Bursa'da gübre fabrikasında zehirlenme şüphesi

00:22 08 Nisan 2016
Bursa'da gübre fabrikasında zehirlenme şüphesi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, gübre fabrikasında amonyak dolumu yapan bir tankerin aktarma borusundan sızan amonyaktan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bursa Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Gemlik Gübre Sanayi AŞ'den amonyak satın alan bir şirkete ait tankerin aktarma borusundaki çatlak nedeniyle sızan amonyak, çevredeki 2 kişinin etkilenmesine neden oldu.

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri, söz konusu kişileri tedbir amacıyla Gemlik Devlet Hastanesine kaldırdı.

Kontrollerin ardından sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen bu kişilerin, taburcu edildiği öğrenildi.

Gemlik Gübre Sanayi AŞ Genel Müdürü Ali Galip Küreksiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikadan amonyak satın almaya gelen bir tankerin dolumu esnasında, tankerin kendi borusunda çatlak oluştuğunu söyledi.

Yaklaşık 125 kilogram amonyağın çatlaktan havaya yayıldığını belirteren Küreksiz, şunları fade etti:

"Bizim arkadaşlarımız zaten bu konularda tecrübeli oldukları için elbiselerini giydiler, maskelerini taktılar ve önce çatlağa suyla müdahale ettiler. Daha sonra, çatlağın olduğu yere yaklaşan arkadaşlarımız söz konusu vanayı kapattılar. Olayın nedeni tamamen amonyağı satın alacak olan tankerin kendi vanasının bulunduğu borudaki çatlak. Kapattık ve kaçak kesildi. Söz konusu olaydan sonra 2 arkadaşımızı tedbir amaçlı hastaneye kaldırdık. Onlarda herhangi bir sorun yok."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.