Bursa

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

14:56 15 Nisan 2016
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigarada "kara paket" uygulamasına ilişkin henüz bir karar verilmediğini belirterek, "Değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu, Dünya Sağlık Örgütünün bir önerisi. Avustralya'da bu uygulama var ama artı, eksi boyutları var. Bu boyutları değerlendirdikten sonra Sayın Başbakanımıza durumu sunacağız. Onun verdiği karara göre de meclise bakış açımızı aktaracağız." dedi.

Merinos Hamza Güreli Camisi'nde cuma namazını kılan Müezzinoğlu, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin sigara içme alanlarının daraltılmasına ilişkin sorusu üzerine, yasa değişikliği önerisini Bakanlar Kuruluna sunduklarını belirterek, "Özellikle cami avluları, hastane bahçeleri, büyük alışveriş merkezlerinin giriş ve çıkışları, parklar. Özellikle çocuk parklarında sigara içmeyi yasaklayan, genel parklarda da belediyelerin düzenlediği park alanının yüzde 25'lik bir bölümünde düzenlemeler olacak. Yine açık alan restoranlar, çay bahçeleri, plajların şezlonglarında yüzde 25 ile 50'lik alan üzerinde bir düzenlemeyi arkadaşlara sunduk." diye konuştu.

- "Değerlendirmeleri yapıyoruz"

Sigarada "kara paket" uygulamasına ilişkin henüz bir karar verilmediğini ifade ederek, "Değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu, Dünya Sağlık Örgütünün bir önerisi. Avustralya'da bu uygulama var ama artı, eksi boyutları var. Bu boyutları değerlendirdikten sonra Sayın Başbakanımıza durumu sunacağız. Onun verdiği karara göre de Meclis'e bakış açımızı aktaracağız." dedi.

- "Kazdıkları çukurlara gömülüp gidecekler"

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının ateşe verdiği diyaliz merkezinin hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Terör örgütünün insanlık dışı eylemlerini akılla, insani değerlerle ölçebilmek, mümkün değil. Biz bunu artık neredeyse kanıksadık. Çünkü ambulanslarımıza ateş ettiler. Direksiyon başında acil hastaya giden şoförümüzü katlettiler. Ambulans ekiplerimizi alıkoydular, hastanelerimizi bomba yüklü araçlarla tahrip ettiler. Yaklaşık 45 civarında aile sağlığı merkezimizi tahrip ettiler, insanlık dışı yüzünü bu millet, vatandaşlarımız gördü. Çok kısa süre sonra ümit ediyorum ki ya kazdıkları çukurlara gömülüp gidecekler ya da arkalarına bakmadan kaçıp gidecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.