Bursa

Arap turistlerden terör saldırısında yaralananlara "vefa"

11:18 30 Nisan 2016
Arap turistlerden terör saldırısında yaralananlara "vefa"

CEM ŞAN - Bursa'nın en çok yabancı turistleri ağırladığı Arap dünyasından Kuveytli iki kız kardeş, kentteki terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret ederek onların üzüntülerini paylaştı.

Ülkelerinde eğitim alanında görevli Noura el-Hattab ile kardeşi Meryem el-Hattab, 27 Nisan'da Ulu Cami'nin batı kapısı civarında yaşanan terör saldırısında yaralanan ve Muradiye Devlet Hastanesinde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti.

Yaralılardan Ayşe Öztürk'le görüşen kardeşlerden Meryem el-Hattab, "Terörden korkmayız, Bursa'yı da bırakmayız. Bursa ile aramıza hiçbir kuvvet giremez. Yazın yine geleceğiz." dedi.

Daha sonra saldırıda yaralanan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Emre Çalışkan'la görüşen turistler, onunla ve ailesiyle yakından ilgilendi.

Çalışkan'a çiçek veren Meryem el-Hattab, "Bu, bizden ve Kuveytli kardeşlerinizden sana hediyedir. Allah, hem sizi hem de bizi korusun. Hepimiz din kardeşiyiz. Acınız bizim acımızdır. 30 yıldan beri Bursa'ya gelip gidiyoruz. Bu, yüreğimizden gelen bir duygu ve muhabbettir." diye konuştu.

Noura el-Hattab da öğrencinin annesine, boynundan çıkardığı inci kolyeyi hediye etti.

- "Allah, bu ülkeyi güvenli kılsın"

Meryem el-Hattab, ziyaretlerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ve Bursa'yı sevdiklerini anlattı. Terörü lanetlediklerini, nefretle karşıladıklarını belirten Hattab, şöyle devam etti:

"Bütün Müslüman ülkelere barış ve huzur diliyoruz. Türkiye'yi ikinci vatanımız olarak görüyoruz. Türkiye'ye güveniyoruz ve bu ülkenin güvenliği sağlayacağına, barış ve huzuru getireceğine inanıyoruz. Yazın gelecek turistlerimiz, korkusuzca gelecekler. Bir sıkıntı veya turist sayısında azalma olmayacak. Gördüğümüz ilginin, burada hissettiğimiz güven ve huzurun devamlı olmasını diliyoruz. Hiçbir güç, Bursa'ya olan sevgimizi ve alakamızı asla bozamaz. Kuveyt'ten bundan sonra daha fazla turist geleceğinden emin olun."

Noura el-Hattab ise Bursa'nın her zaman olduğu gibi huzurlu ve güvenli bir şehir olarak kalmasını diledi. Saldırıda kimsenin hayatını kaybetmemesinin ve olayın hafif atlatılmasının tek teselli olduğunu dile getiren Hattab, "Allah, bu ülkeyi güvenli kılsın." ifadesini kullandı.

Hattab, Emre Çalışkan'ın annesine hediye ettiği kolyeye de değindi. Ziyarette, en değerli eşyasını yaralının annesine vermek istediğini aktaran Hattab, şunları kaydetti:

"Çocuğunun yaralanmış olmasından dolayı o annenin taşıdığı duyguları düşündüm. Ben de bir anne olarak o duyguları yaşadım. İçimden gelerek boynumda taktığım o takıyı çıkarıp ona hediye ettim. Çocuğuna acil şifalar dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.