Bursa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

20:34 30 Nisan 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa'daki terör saldırısına ilişkin, "Netice itibarıyla terörist. O halde genelde bu şekilde bakmak en doğrusudur ama mutlaka nereyle, kiminle bağlantılı, kimin maşası onun da ortaya çıkması gerekiyor. Şu anda çalışmalar son aşamaya gelmiştir." dedi.

Merkez Nilüfer ilçesinde bir ağız ve diş sağlığı merkezinin açılışına katılan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'daki terör saldırısını şiddet ve nefretle kınadığını söyledi.

Tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten Çelik, "Bu saldırı ne ülkemizin ne de Bursamızın hak ettiği bir saldırıdır. Bundan sonra bu ve buna benzer girişimlerin olmamasını temenni ediyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çelik, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

"Terörle mücadele konusundaki kararlılığın faturaları oluyor. Buna millet olarak hazırlıklı olmak durumundayız çünkü terörün renginin, dininin olamayacağını, bütün terörün lanetlenmesi ve hep birlikte, el birliğiyle üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen tek ülkeyiz. Her ülke maalesef terörü ve teröristleri sınıflandırarak bir yaklaşım içerisinde. Bu da teröre cesaret veriyor. Bu yönüyle Türkiye, gerçekten kararlı bir şekilde bütün terör unsurlarının üzerine gidiyor. Bu yönüyle de mutlaka bedelleri vardır, hazırlıklı olmamız gerekiyor."

- "Hepimize geçmiş olsun"

Güvenlik güçlerinin terör olaylarının yaşanmaması için gece gündüz teyakkuz halinde olduğunu anlatan Çelik, kamuoyunun da bilmediği birçok olayı başlamadan, girişim noktasında önlediklerini dile getirdi.

Çelik, güvenlik güçlerinin yoğun bir çalışma içinde olduklarına dikkati çekerek, "Onlara müteşekkiriz. Takdir edilir ki bunu bütünüyle yok etmek, ortadan kaldırmak da kolay bir hadise değil. Bununla ilgili mücadele ediliyor ama tümüyle de başarılı olunamıyor. Bazen bu şekilde güvenlik güçlerinin elinden kaçabilen teröristler olabiliyor. Bursa'da memnuniyetimize mucip olan, üzücü bir can kaybının olmamasıdır. Allah beterinden korusun. Hepimize geçmiş olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "Militanın IŞİD'li olduğu iddia ediliyordu ama PKK'lı olduğu yönünde bulgular var" sözleri üzerine Çelik, sonuç itibarıyla saldırıyı gerçekleştirenin bir terörist olduğuna işaret etti.

Soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığını ve araştırmaların sürdüğünü hatırlatan Çelik, "Bütün ayrıntılarıyla açıklama yapılacak. Tekrar ediyorum, netice itibarıyla terörist. O halde genelde bu şekilde bakmak en doğrusudur ama mutlaka nereyle, kiminle bağlantılı, kimin maşası onun da ortaya çıkması gerekiyor. Şu anda çalışmalar son aşamaya gelmiştir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.