Bursa

Dünya şampiyonu kick boksçu, unvan maçını bekliyor

12:02 04 Mayıs 2016
Dünya şampiyonu kick boksçu, unvan maçını bekliyor

MUSTAFA YILMAZ - Dünya şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü bulunan Bursalı milli kick boksçu Hüsnü Sarı, Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) tarafından düzenlenecek turnuvada 71 kilodaki unvanını elinde tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı zamanda bir hastanede arşiv görevlisi olan Hüsnü Sarı, işten artan vakitlerinde yaptığı antrenmanlarla unvan maçına hazırlanıyor.

Milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 71 kiloda dünya şampiyonluğu kemerine sahip olduğunu hatırlatarak, "Tarih şu an için tam belli değil, resmi açıklama gelmedi ama maçın haziran, temmuz gibi olmasını bekliyoruz. Ciddi bir hazırlık dönemi geçirmem gerekiyor." dedi.

12 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyonun sonunda, en yüksek puanı alacak kick boksçuyla karşılaşacağını anlatan Hüsnü Sarı, şunları söyledi:

"Kilomuzda eşleşmeler yapıldı. 12 ülkeden sporcuların katılacağı organizasyonda elemeler yapılacak, bunların arasından da en yüksek puanı alanlar benimle dövüşmeye hak kazanacak. Bir sürpriz olmazsa Fransız Edouard Bernardou ya da Rus Shamil ile karşılaşacağımı düşünüyorum. Günde toplam 4 saatlik çift antrenman programıyla çalışmam gerekiyor. İyi hazırlanıp kemerimi korumayı, Bursa ve Türkiye'ye yeni bir gurur yaşatmayı düşünüyorum."


- "Bu kemeri benden kimse alamayacak"


Kick boksu çok sevdiğini ve yaşamını ona göre düzenlediğini ifade eden Hüsnü Sarı, "Allah can sağlığı verdiği sürece bu kemeri benden kimse alamayacak. Türk milletinin sorumluluğu, onuru ve gururu benim omuzlarımda. Sevenlerime, büyüklerime, hocalarıma ve milletime verilmiş bir sözüm var. Şampiyonluk yine benim olacak." ifadelerini kullandı.

Sarı, çalıştığı hastanede iş yoğunluğundan dolayı zaman zaman antrenman yapabilmek için izin almakta sıkıntı çektiğini belirtti.

Milli sporcu, iyi bir hazırlık dönemi geçirmek için haftanın 6 günü sabah 2 saatlik koşu ve akşam da 2 saatlik salon çalışması yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.