Bursa

Yetimler kahvaltıda buluştu

16:27 14 Mayıs 2016
Yetimler kahvaltıda buluştu

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yardım Derneği Karacabey Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte, yetim çocuklar ve aileleri kahvaltıda buluştu.

BURFAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, 137 yetim çocukla ilgilendiklerini söyledi.

"Yetim Dayanışma Günleri" adı altında etkinlikler yaptıklarını belirten Kahraman, "Bu kahvaltıyı da bu sebeple düzenledik. Karacabey'de ihtiyaçlarını giderdiğimiz yetim çocuklar, aileleri ve onlara sponsor olan ailelerle bir araya geldik." dedi.

Kahraman, bugüne kadar 14 yardım tırını Suriye ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiklerini dile getirdi.

Ramazan ayında da 15'inci tırı göndermeyi hedeflediklerini ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

"İhtiyaç görülen yerlerde 4 su kuyusu açtırdık. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde 5'inci su kuyusunu açtıracağız. 100'ün üzerinde insanın, katarakt ameliyatını yaptırarak, sağlığına kavuşmasına yardımcı olduk. Geçtiğimiz Ramazan ayında da 200 kumanya dağıtarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu sene ise, 300-400 civarında kumanya dağıtmayı planlıyoruz. 10-20 Ağustosta yetim çocuklarımızı Uludağ'a götüreceğiz. Bize bu kahvaltının yapılmasında sponsor olan Karacabey Belediyesine, bisiklet temininde yardımcı olan Bursa Büyükşehir Belediyesine, sponsor ailelerimize, yetim çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Yetim çocuklarımızın maddi ve manevi her zaman yanındayız."

Kahvaltının ardından Karacabeyli 7 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.