Bursa

"Gençlik Çanakkale Kahramanlarıyla Buluşuyor" projesi

12:47 16 Mayıs 2016
"Gençlik Çanakkale Kahramanlarıyla Buluşuyor" projesi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik İlçe Temsilciliğince "Gençlik Çanakkale Kahramanlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında 450 genç, Çanakkale gezisine çıkarıldı.

Gençler, gezi kapsamında ilk olarak Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesini ziyaret etti.

Üniversite ziyaretinde konuşan TÜGVA İznik Temsilcisi Engin Semerci, Çanakkale ruhunu yaşatmak istedikleri belirterek, "Gençlerimize Çanakkale ruhunu yerinde yaşatmak ve üniversite adayı gençlerimize üniversite hayatını da yerinde göstermek amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Katıldığınız için her birinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer de gençleri Çanakkale ve üniversitelerinde ağırlamaktan gurur duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi gençler, hocalar hep tavsiye ve öğütler verir. Benim de sizlere son tavsiyem şu olsun. Ne kadar çalışkan, başarılı, zeki olursanız olun lütfen karakter meselesini hiçbir zaman ikinci plana koymayın. Çünkü bir insanın değerleri, karakteri her şeyin üstündedir. Bunu yaşadıkça daha iyi hissedecek ve göreceksiniz. Her birinizin karşısındakine ifade ettiği şey karakteriniz ve değerlerinizden ibarettir. Türkiye Gençlik Vakfı İznik Temsilciliği olarak düzenlenen bu gezi ve ziyaretiniz için her birinize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından TÜGVA İznik İlçe Temsilcisi Semerci, Rektör Acer'e İznik çinisi takdim ederken, Acer de konuğuna üniversite öğrencileri tarafından yapılan Çanakkale seramiği verdi.

Gezi kapsamında gençler, rehberler eşliğinde şehitlikleri, cephanelikleri ve bölgeyi gezerek bilgi edindi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.